mandag, 15 august 2016 08:40

Nå kan du se Viafree

Skrevet av

Mandag 15. august lanserte MTG den nye strømmetjenesten Viafree, der alt videoinnhold er gratis. Tjenesten lanseres både i Norge, Sverige og Danmark, og vil inneholde tusenvis av timer med underholdning – inkludert alt tidligere innhold på tv3play.

MTG styrker sin digitale satsning med den nye og forbedrede reklamefinansierte strømmetjenesten Viafree, som er helt gratis å bruke. Fra før er MTGs reklamefrie abonnementstjeneste Viaplay allerede et populært strømmetilbud.

I Norge vil Viafree tilby alle norske programmer som produseres for MTG TV-kanalene TV3, Viasat 4 og TV6, og egenprodusert innhold eksklusivt for Viafree. I tillegg vil tjenesten hente innhold fra andre plattformer under MTG-paraplyen som Splay, Zoomin og eSport, samt serier og filmer fra samarbeidspartnere som Mashed, MTV og Comedy Central.Viafree er den eneste gratis, reklamefinansierte strømme­tjenesten i Norge med langformat-innhold.

Viafree erstatter MTG TVs tidligere strømmetjeneste TV3play. Tjenesten vil ha langt flere timer med innhold enn forgjengeren, og i løpet av høsten vil brukerne få mer enn 270 nye episoder med innhold. TV3-suksesser som Luksusfellen og Paradise Hotel vil fremdeles være tilgjengelige på nett, så vel som på lineær-TV. Viafree er imidlertid en kanaluavhengigplattformmed underholdning som også retter seg mot særlig yngre målgrupper, med egenprodusert, eksklusivt innhold som er tilpasset digitale brukere.

Fra 15. august finner man splitter nye episoder av Viafree-programmer som Ærlige Norge og Det beste vorspielet, og senere i sesongen lanseres helt nye serier som Prebz & Dennis på nye eventyr og datingprogrammet Wingman med Audun Sørseth fra Paradise Hotel. I tillegg til den danske humorserien Fetter, kommer også flere amerikanske serier eksklusivt på Viafree, som horrorkomiserien Screem Queens, Minority Report, som bygger på film-suksessen med samme navn, og sci-fi-krimserien Second Chance.

- En vekst på 150 % i reklameinntekter så langt i år viser en gratis, reklamefinansiert strømmetjeneste er et attraktivt og spennende satsingsområde i TV-markedet, sier Morten Micalsen, administrerende direktør i MTG TV.

Tjenesten er tilgjengelig på Chrome, som mobilapp og den kommer på Apple TV i løpet av høsten.