Geir Jørgensen
Geir Jørgensen kjøpte drømmehuset i Thailand (Foto: Privat)

- Fint å måtte slå på aircondition i stedet for varmovnen. Her i Thailand er det meste perfekt året rundt. Dette er mitt paradis på jorden, fortellerer en stolt huseier på Jomtien Beach et par timers kjøretur syd for Bangkok til RingeriksAvisa.

- Bare herlig

Jørgensen har feriert i Thailand siden 90-tallet. For noen få år siden tok han den endelige beslutningen om å tilbringe mest mulig tid i det tropiske ferieparadiset.
Etter å ha prøvebodd den vakre eneboligen ikke langt fra hvite sandstrender og heller ikke langt fra storbyen Pattaya, bestemte han seg.
- Etter å ha leiet en periode skjønte jeg at kjøp ville lønne seg. Jeg har gjennomført litt oppussing for å ha mitt personlige preg. Nå er det akkurat sånn jeg vil ha det.
Geir jørgensen viser oss rundt i eneboligen som er rikelig utstyrt på alle måter. Rundt eneboligen har han palmer, kortvokst ”evighetsgress” og en flott terrasse bak smijernsgjerdet.

Liten landsby

- Det er trygt og godt her inne i området. Samtidig kort vei til det meste, sier Geir og peker på høyhusene som bekrefter at byen ikke er langt unna.
Bak porten står hans Jeep som han bruker fram og tilbake til de endeløse hvite strendene like ved.
Huset til Jørgensen ligger i en såkalt ”moban”. Et lukket boligområde med mange feriehus og fastboende.
- Jeg reiser snart hjem til Hønefoss en tur, sier Geir. Han har ikke sagt adjø til hjembyen for godt. Men snø og kulde, nei takk. Geir hever øyenbrynene mens han skjuler en liten latter.

Ikke bare for søkkrike

Geir Jørgensen har hatt plager etter et slag som rammet ham høsten 2013. Han er overbevist om at det varme klimaet og alle de vennlige menneskene han omgås i Thailand hjelper ham til å få helsen tilbake.
RingeriksAvisa kan bekrefte at Geir Jørgensen har funnet paradiset på jord. Hva herligheten har kostet vil han ikke ut med.
- Du får ikke rare greiene i Norge for de pengene, avslører han i alle fall.

Geir foran huset sitt
(Foto: Privat)