T-banekart
Hvis du velger å kombinere bil og T-bane, finnes det en veldig grei alternativ måte å pendle fra Hønefoss til Oslo på. Og når du først er inne på T-banenettet, når du de fleste stedene i Oslo.

Hvis vi tar utgangspunkt i Hønefoss sentrum, la oss si Søndre Torg, så går veien videre til Kolsås stasjon. Dette er ca 40 kilomter og med normal trafikk bruker du ca 40 minutter dit. Fra Kolsås til Nasjonalteateret bruker T-banen ca 30 minutter.

Parkeringen på Kolsås er gratis og månedskortet med T-banen koster kr 630,- Avgang mot Oslo sentrum er 4 ganger i timen, så det er uansett ikke lenge å vente.

Det er mange måter å regne bilkostnader på. Stadig flere har jo dessuten el-bil, noe som gir et helt annet regnestykke.

Men om du i alle fall regner inn bensinprisen til 15 kroner pr. liter og bruker 0,7 liter på en mil, vil en pendling 2o dager i måneden koste deg kr 1.680,- pr. måned. Det blir 2.310,- inkludert månedskortet.

For en bruktbil beregnes ofte totalkostnaden til kr 7 pr. kilometer. Tar du med denne kostnaden også, blir den totale kostnaden betydelig mye høyere.

Månedskort med Nettbuss koster kr 3.245,-  Svært mange må også med trikk, bane eller buss videre etter å ha gått av Nettbuss i Oslo.