Utskrift
Publisert 14. august 2011 14. august 2011
Opprettet 14. august 2011 14. august 2011
Sist oppdatert 15. august 2011 15. august 2011

utoya_fra_land
FOTO: RingeriksAvisa

I slutten av denne uka kan sivile igjen besøke Utøya. Fredag kan de etterlatte besøke øya. Lørdag de overlevende. Helsefaglig personell deltar på turene som er vel organisert med utgangspunkt fra Sundvolden Hotell.
Etter noen arrangementer til helga blir etter all sannsynlighet øya bli frigitt for alle.

Arrangementer til helgen
Det vil bli gjennomført en del arrangementer før politiet totalt frigir øya for alle.
Regjeringen som legger til rette for at pårørende som ønsker det, får reise til Utøya før øya helt frigis av politiet og dermed åpnes for offentligheten, det skriver regjeringen på sine hjemmesider.
 
Legger til rette
Øya er nå helt ryddet etter at massemorderen var på rekonstruksjon bundet i et tau. Det har politiet bekreftet.
Det er Nordre Buskereud politidistrikt med hovedkontor i Hønefoss som nå har ansvaret for gjennomføringen av arrangementene kommende helg og deretter frigivelsen av øya for alle.

Helikopterne noen kan ha observert søndag var en del av forberedelsene til helgens arrangementer, opplyser politiet i Hønefoss.

Ikke presse

- Vi ønsker med dette å gi de etterlatte og overlevende en mulighet til å besøke Utøya innenfor en faglig forsvarlig ramme, sier justisminister Knut Storberget.

Det er Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) som er ansvarlig for besøkene i samarbeid med Helse- og omsorgsdepartementet og Helsedirektoratet.

Øya er ennå ikke frigitt av politiet. Presse har ikke adgang til disse arrangementene. Politidirektoratet (POD) vil komme med mer informasjon om når det vil være mulig for presse å besøke Utøya på et senere tidspunkt.