Utskrift
Skrevet av Frank Tverran Frank Tverran
Publisert 16. oktober 2012 16. oktober 2012
Opprettet 16. oktober 2012 16. oktober 2012
Sist oppdatert 16. oktober 2012 16. oktober 2012

Norconsult 1

BANGKOK: Også i Thailand er det korrupsjonsdømte firmaet aktivt. Her lager de motorvei i Bangkok. (Foto: Harald Henschien)

 

Ingeniørselskapet Norconsult er i Borgarting lagmannsrett dømt å betale 4 millioner kroner i bot etter at selskapet er funnet delaktig i korrupsjon i forbindelse med et prosjekt Tanzania. Også i Thailand har firmaet vært veldig aktive.


Dommen kan få dramatiske konsekvenser for det norske selskapet dersom den blir stående. Selskaper som er dømt for korrupsjon kan nemlig ikke få oppdrag fra det offentlige, skriver Bistandsaktuelt.

 

Firmaet basert i Sandvika er avhengig av norske bistandsmidler. Også folk fra Ringerike er engasjert i bedriften.
Til RingeriksAvisa har representanter for Norconsult tidligere uttalt at de har takket nei til prosjekter der korrupsjon har vært en "naturlig" del av forhandlingene.

 

- Vi trakk oss ut av byggingen av den nye flyplassen i Bangkok da vi skjønte hvordan det hang sammen, sa en hønefossingeniør i Norconsult til RingerisAvisa.

 

U-hjelp

 I Bangkok står firmaet bak en rekke store vei- og broprosjekter.

Firmaet er engasjert i alle verdensdeler, og er helt avhenging av inntekter basert på norsk u-hjelp.

En ingeniør fra Hønefoss har ledet byggingen av et stort krafrverk i India. Seinere ledet han et stort prosjekt for Norconsult på Filippinene,.

- Korrupsjon er ikke en del av vår måte å jobbe på, har han fortalt RingeriksAvisa.

 

Men nå er altså Norconsult dømt for korrupsjon.