Skriv ut denne siden
tirsdag, 28 august 2018 09:05

Enklere Liv-kjeden er konkurs

Skrevet av ntb
Asker og Bærum tingrett skal behandle begjæringen om oppbud i Enklere Liv. Asker og Bærum tingrett skal behandle begjæringen om oppbud i Enklere Liv. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Butikkjeden Enklere Liv er konkurs og har begjært oppbud i Asker og Bærum tingrett. Dermed blir det slutt også i KUBEN.

Det er både Enklere Liv og morselskapet Enklere Liv Holding som er konkurs. Enklere Liv Holding hadde et driftsresultat på minus 3,3 millioner kroner i fjor. Resultatet før skatt var på minus 100,9 millioner kroner, skriver E24.

Stein Erik Hagens Canica er største aksjonær i Enklere Liv Holding. Advokat Nils Holger Koefoed er oppnevnt som bostyrer.

– Nå jobber vi med å få oversikt over hele konsernet, antall butikker og lignende. Eventuelt også prøve å finne interessenter som kan være interessert i å overta driften, sier han.

Ifølge Koefoed vil de ansatte gå på jobb og driften gå som normalt i samtlige butikker inntil videre. DNB har sagt seg villig til å forskuttere lønn, opplyser bostyreren.

Ifølge butikkens nettsider er det i dag 75 butikker i kjeden i Norge. Ved utgangen av fjoråret var det 154 årsverk i selskapet.

Styreleder Tore Thorstensen i Enklere Liv Holding sier til Dagens Næringsliv at de har lagt bak seg en større omstilling, men at situasjonen forverret seg gjennom sommeren.

Restruktureringsprosessen selskapet har gjennomgått, påvirket driftsresultatet for 2017 med minus 11,3 millioner kroner. Selskapet opplyste i sin årsrapport at prosessen var ventet ferdigstilt i midten av 2018.