Skriv ut denne siden
onsdag, 29 august 2018 15:06

Millionoverskudd i Ringerikskraft

Skrevet av
Millionoverskudd i Ringerikskraft Illustrasjonsfoto: Pixabay

Ringerikskraft har mer enn doblet resultatet etter skatt sammenlignet med første halvår 2017. Fullt trykk i entreprenørvirksomheten er største bidragsyter til resultatveksten i konsernet.

— Konsernet vårt har vært i stor endring de siste årene, og etter 18 år med gammel profil var det på tide å oppdatere oss. Første halvår gleder vi oss også over at flere av virksomhetsområdene våre
leverer gode resultater, noe som gir oss et godt halvårsresultat. God alene, best sammen, sier konsernsjef Ole Sunnset.

Innspurten for installasjon av smarte målere

I løpet av 2018 skal alle norske hjem og bedrifter ha fått installert en smart strømmåler. SMARTservice Norge har hatt et høyt aktivitetsnivå gjennom første halvår for å fullføre prosjektene i tide, og passerte 500 000 installerte målere i august.
- Hele entreprenørvirksomheten vår jobber effektivt og leverer godt på sine prosjekter. Det gjør at vi får et stabilt grunnlag å bygge videre på, forteller Sunnset.

Økt volum og effektiv drift bidrar til resultatvekst for Kraftriket og stabil nettleie for kundene på Ringerike

Kraftriket solgte 50 GWh mer kraft enn forrige periode i fjor, og endte opp på 320 GWH i første halvår.
En kald vinter og store strømavtaler med lokale datasenter ligger bak mye av økningen. Satsingen på elbilladere til husholdninger og borettslag fortsetter, og markedet vokser for hver dag.
Nettvirksomheten kunne i første halvår holde samme nivå på nettleien som i 2017, til tross for økende kostnader til overliggende nett.

Utfordrende vintervær og tørt sommerhalvår

Året startet med kraftig snøvær som forårsaket mye trefall som gav flere avbrudd i nettet enn beregnet i noen utsatte områder. Da vinteren slapp taket, fikk vi den tørreste våren og sommeren på lenge, noe som har gjort at prisen for produsert vannkraft har økt.
- Vi vil takke kundene våre som er tålmodige i perioder med strømbrudd. Responsen vi har fått på varslingsrutinene våre ved strømbrudd er god, men målet vårt er at kundene skal ha strøm til enhver tid. Dette jobber vi alltid med for å bli enda bedre, sier konsernsjefen.

Organisasjonsutvikling

Første halvår 2018 har konsernet tatt inn 10 nye lærlinger. Det å være en lærlingebedrift er viktig både for utviklingen av selskapene de jobber i, men også for å ta ansvar for fremtidens arbeidskraft.
I juni lanserte konsernet ny visuell identitet for å underbygge hvem og hva Ringerikskraft er i dag og fremover.
I mars gikk Hurum Kraft inn som deleier i teknologiselskapet Smartliv AS. Hurum Kraft skal bidra med kompetanse, ressurser og kapital for å styrke Smartliv sin satsing ut mot markedet. Smartliv eies nå av
Ringerikskraft (35 %), eSmart Systems (35 %) og Hurum Kraft (30 %).

Fornøyd med resultatet

Resultat for første halvår 2018 ble 67 millioner kroner før skatt (40 millioner kroner etter skatt). Vi investerte for 46 millioner kroner. Styret er fornøyd med resultatet for konsernet, og mener det viser at
Ringerikskraft er robust og godt rigget til å møte fremtiden.

kraftmast
Foto: Frank Tverran