Skriv ut denne siden
onsdag, 05 september 2018 08:17

Skattekammer med Norsk Design på Hadeland Glassverk

Skrevet av Pressemelding
Skattekammer med Norsk Design på Hadeland Glassverk Foto: Hadeland Glassverk

Hadeland Glassverk har samlet på de fleste gamle former som har blitt brukt til glassblåsing opp gjennom tidene. I Glassverkets innerste rom er det mange skatter å finne for den designinteresserte og her finner man bl a mange retrokupler fra 50-60- tallet.

kaffebrenneriet2
Foto: Hadeland Glassverk

Lamper har vært en stor del av produksjonen både privat og til utsmykking. I Oslo Rådhus og i Stortinget finner man et rikt utvalg av kupler produsert på Hadeland Glassverk.

"Utrolig spennende å kunne blåse liv i norsk design - design som passer like fint inn i dagens hjem som den gang sier designsjef for Hadeland Glassverk Maud Gjeruldsen Bugge. Vi ser at mange av lampene som vi har liggende nede i vårt arkiv er tidløse og har har et uttrykk som passer godt inn i dagens interiør.

Kaffebrenneriet satser på norske designikoner

Interiøret er en veldig stor del av opplevelsen av å nyte en god kopp kaffe. Norsk design og produksjon er i vinden som aldri før sier Steinar Paulsrud, etableringssjef og partner i Kaffebrenneriet.

De har derfor satset på norske designere og produkter fra 50-60 tallet. Her finner man, i tillegg til Arnulf Bjørhols stilrene kupler fra 1956, klassikere fra norske Svein Ivar Dysthes 1001 stol som ble designet  i 1960 og som nå er tilbake i produksjon. Vi finner også Hans Brattruds smekre Grorudsstol fra 50-tallet.

De enkle, rene linjene kjennetegner skandinavisk design og skaper en god atmosfære for våre kaffetørste kunder.

Design din egen lampe

I dag leverer Hadeland Glassverk lamper spesialtilpasset kundens behov, både til profesjonelle og private aktører.