Skriv ut denne siden
fredag, 07 september 2018 12:57

"Kranie" avduket i Fengselparken

Skrevet av
Per Inge Bjørlo: "Kranie" Per Inge Bjørlo: "Kranie" Foto: Frank Tverran

Endelig fikk Per Inge Bjørlo en skulptur i hjembyen Hønefoss. Egentlig ganske flaut at en så berømt kunstner ikke tidligere har blitt satt mer pris på i sin egen by. Se video.

Takket være Sparebankstiftelsen er nå skulpturen "Kranie" (jo, han staver det slik) på plass i fengselets hage. Kunstneren selv har valgt plassen for dette pirrende kunstverket.

Er det tre hoder? Er det katta i sekken som skal druknes? Eller er det vårt uforløste sinn som er sperret inne? Slike tolkninger blir opp til oss selv. Fattige er de som ikke opplever noe ved denne type kunst.

Om kunstneren
Som en av Norges mest profilerte kunstnere, har Per Inge Bjørlo hatt utstillinger på Museet for Samtidskunst, Stenersenmuseet, Munchmuseet, Lillehammer Kunstmuseum og Louisiana Museum of Modern Art i København. Han har deltatt på Sao Paulo og Venezia biennalen, og hatt en rekke utstillinger i prestisjetunge gallerier i inn- og utland. Han er kjøpt inn av en rekke institusjoner, deriblant Nasjonalgalleriet, Museet for Samtidskunst, Norsk Kulturråd, Astrup Fearnley Museum for Samtidskunst, Henie Onstad Kunstsenter og Collection of Frankstella i New York.

Per Inge Bjørlos kunst kan sees som utsmykning på blant annet Oslo Lufthavn Gardermoen og Gjøviks Olympiske Fjellhall.

Kilde: kunstverket.no

Sist redigert lørdag, 08 september 2018 08:47

Media

"Kranie" avdukes i Hønefoss Frank Tverran/TV-Ringerike