Skriv ut denne siden
torsdag, 27 september 2018 07:37

Kvinne skutt og drept i Oslo – mann pågrepet

Skrevet av ntb
Teknikere jobber på stedet hvor en kvinne er blitt drept på Oppsal i Oslo. Teknikere jobber på stedet hvor en kvinne er blitt drept på Oppsal i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

En kvinne i slutten av 40-årene ble funnet skutt på Oppsal i Oslo onsdag kveld og døde av skadene. En mann i 50-årene er pågrepet, mistenkt for drapet.

drap2
Politiet er på stedet der en kvinne ble skutt og drept i en leilighet på Oppsal i Oslo onsdag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kvinnen ble funnet skutt i en leilighet i Solbergliveien på Oppsal. Hun ble bekreftet død av helsepersonell på stedet.

Politiet fikk melding om saken via AMK klokken 20.52.

Melding om krangel

– Kvinnen levde da helsepersonell kom fram, men ble erklært død etter kort tid, sa operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB onsdag kveld.

Hun bekreftet at begge oppholdt seg i leiligheten før drapet, men kunne ikke si noe om relasjonen mellom offer og mistenkt.

Både kvinnen og mannen er norske statsborgere får NTB opplyst. Pårørende er i hvert fall delvis varslet.

Videre etterforskning

Kriminalteknikere ble sendt til stedet onsdag kveld for å gjøre teknisk og taktisk etterforskning. Operasjonsleder Per-Ivar Iversen bekrefter til NTB at de har kontroll på våpenet.

– Det er avhørt vitner, men hvor mange eller hva de vet, kan jeg ikke si noe om. Den mistenkte blir trolig ikke avhørt før torsdag, sa operasjonslederen til NTB like før midnatt.

På det tidspunktet jobbet politiet med rundspørring av naboer og eventuelle vitner. Klokka 4 opplyser Iversen at politiet og krimteknikerne er ferdige på stedet.

– Nå blir tråden tatt opp igjen på morgenkvisten, sier han.

Innsatsleder Rune Bjørsvik sier til NRK at politiet ikke har noen grunn til å tro at det var flere personer involvert i hendelsen.

 

Drapssaker hittil i år

Hittil i år har norsk politi startet etterforskning av 18 drapssaker med til sammen 19 ofre.

* 1. januar: 47 år gamle Azad Hamam omkommer i en møteulykke på E18 ved Larvik. Også mannens kone og tre barn blir skadd. En 21 år gammel mann som kjørte i feil kjøreretning, blir siktet og senere tiltalt for drap.

* 7. januar: En mann i 30-årene siktes for drap på sin tre måneder gamle datter. Hun ble innlagt på Ullevål sykehus i Oslo med kritiske skader 27. desember 2017 og døde 7. januar 2018. Moren er siktet for passiv medvirkning til vold. Familien bor til vanlig i Nordland, men var i Oslo på ferie.

* 13. januar: Janne Jemtland (36) blir funnet død på elvebunnen i Glomma i Våler kommune i Hedmark. Hun ble sist ble observert 29. desember og meldt savnet 30. desember. Ektemannen ble fredag 12. januar pågrepet og siktet for drap.

* 26. februar: Robin André Svendsen (29) dør kort tid etter at han ble knivstukket under et basketak på Brunholmen i Ålesund. En 29 år gammel mann er siktet for drap, men hevder knivstikkingen skjedde i selvforsvar.

* 10. februar: En 70 år gammel kvinne blir funnet død i en leilighet på Landås i Bergen. En 43 år gammel mann pågripes i leiligheten og siktes for drap. Mannen nekter straffskyld.

* 10. mars: En 46 år gammel mann er siktet for forsettlig drap etter at en kamerat i 30-årene dør etter å ha blitt skutt med en pistol i en bolig i Nittedal i Akershus. 46-åringen sier det var et uhell og han ble løslatt fra varetekt i april

* 12. mars: En polsk mann (31) blir funnet skutt og kritisk skadd i et garasjeanlegg på Bjørndal i Oslo. Han dør dagen etter på sykehus av skadene. En 32 år gammel norskpakistaner er siktet for drapet. Polakken skal ha vært et uskyldig offer og kjente ikke den siktede.

* 23. mars: En 21 år gammel mann blir funnet død utenfor en boligblokk i Fyllingsdalen i Bergen i 5-tiden om morgenen. En 21 år gammmel mann har forklart at han slo kameraten i hodet med en flaske før han lempet ham ut fra sjuende etasje.

* 9. april: En 38 år gammel marokkansk kvinne blir funnet død i sin bolig på Notodden i Telemark. Den tidligere ektemannen hennes, en 53-åring fra Syria, pågripes og siktes for drap to dager senere.

* 28. juni: En mann i 60-årene blir kritisk skadd i en voldshendelse på en institusjon for bostedsløse i Drammen 26. juni. Han dør to dager senere. En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for forsettlig drap. Siktede kan bli overført til tvungent psykisk helsevern.

* 1. juli: 27 år gamle Veronika Kocabkova blir kritisk skadd i en knivstikking på Tiffani Café på Frogner i Oslo. Hun dør en drøy uke senere. En 51 år gammel mann, også han tsjekkisk statsborger, er siktet for drap. Han har ett felles barn med kvinnen.

* 14. juli: 18-årige Håvard Pedersen blir knivstukket mens han er på jobb på Coop Byggmix i Vadsø. Han blir erklært død kort tid etter. En 17-åring som kom til Norge som mindreårig asylsøker fra Afghanistan i 2015, er siktet for drap.

* 30. juli: 13-årige Sunniva Ødegård blir funnet død på Varhaug i Rogaland. En 17-årig gutt fra samme sted er siktet for drap.

* 19. august: En kvinne i 20-årene blir knivstukket og drept i en bolig i Kapellveien på Kjelsås i Oslo. En mann 20-årene er pågrepet og siktet for drap. Begge var asylsøkere med midlertidig opphold i Norge. Politiet tror de hadde et kjærlighetsforhold.

* 14. september: En mann i 40-årene og hans 13 år gamle sønn blir funnet døde i en bolig på Elverum i Hedmark. Politiet mener faren først drepte sønnen, før han tok sitt eget liv.

* 17. september: To tenåringer ble drept i en bolig for asylsøkere i Trondheim. En mistenkt gjerningsmann ble kort tid senere pågrepet på sentralstasjonen i byen. Han ble skutt i beinet under pågripelsen.

* 17. september: En 24 år gammel kvinne fra Sudan ble funnet død etter en brann i en kjellerleilighet i Egersund. Ektemannen i 20-årene, også han fra Sudan, blir dagen etter siktet for drap.

* 26. september: En kvinne ble drept med skytevåpen i en lelighet på Oppsal i Oslo. En mann i 50-årene ble pågrepet på stedet.