Logo
Skriv ut denne siden

Bjørnegårdtunnelen er delvis åpnet

Bjørnegårdtunnelen er delvis åpnet Illustrasjon: Statens Vegvesen

Natt til fredag 5. oktober åpnet E16 Bjørnegårdtunnelen for toveis trafikk i det ene løpet. Samtidig stenger Kjørbotunnelen, og det blir omkjøring gjennom Sandvika. Det kan bli noe ekstra kø i tiden fremover.

Natt til fredag la Statens Vegvesen om E16 og ledet trafikken inn i Bjørnegårdtunnelens sørgående løp.  Her blir det toveis trafikk i det ene løpet frem til høsten neste år. Samtidig stenger Kjørbotunnelen slik at vegvesenet kan utføre de siste arbeidene med å koble denne til Bjørnegårdtunnelens nordgående løp.

-Det er godt skiltet, men alle nye kjøremønstre tar ekstra tid før de får satt seg og denne gang er det mye som skjer, sier assisterende byggeleder Marius Grønseth. Den største utfordringen får de som kommer fra Oslo og skal mot Hønefoss. De vil få en ekstra runde gjennom lokalveinettet i Sandvika for å komme seg videre nordover på E16.

-Nedsatt hastighet og nye kjøremønstre kan også gi mer kø i området før Bjørnegårdtunnelen i retning Sandvika, der Bærumsveien møter E16, advarer Grønseth.

motorvei1
For å få større kart: Høyreklikk og velg "Vis bilde" Illustrasjon: Statens Vegvesen

Hvis du kommer fra Hønefoss og skal til Oslo eller Drammen, er det bare å fortsette rett fram gjennom den nye tunellen. Da kommer du ut på et velkjent sted der E18 krysser. (Se rød strek) Svinger du til høyre med en gang, kommer du opp på E18 retning Drammen. Kjører du under motorveibrua og svinger til høyre, kommer du retning Oslo.

Den blå streken her viser veien fra Oslo mot Hønefoss. Du tar av fra E18 på samme sted som før, men tar deretter et litt annet løp inn i den underjordiske rundkjøringen. Det blir tilsammen fire rundkjøringer på deg før du er trygt inne i tunellen på vei "hemmat". Men det er også veldig enkelt, for du skal ta den første til høyre i alle fire!

 

 

RingeriksAvisa
Adresse: Fossveien 3, 3510 Hønefoss
Ansvarlig redaktør: Frank Tverran
Alle rettigheter tilhører Nitar AS