Skriv ut denne siden
søndag, 24 februar 2019 19:13

En person død og to kritisk skadd etter å ha fått strøm i seg i togtunell i Oslo

Skrevet av Alexander Vestrum
Ulykken skjedde i en togtunell ved Filipstad i Oslo. Ulykken skjedde i en togtunell ved Filipstad i Oslo. Foto: NTB scanpix

En person er død etter å ha kommet i kontakt med en strømførende kilde i en togtunell i Oslo. To andre er kritisk skadd.

Ulykken skjedde ved Filipstad, vest i Oslo sentrum, søndag ettermiddag.

– Dette har skjedd på et sidespor som primært brukes til å snu tog, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Fortalte om en tredje person

To skadde ble først funnet, og de ble brakt til Ullevål sykehus. Det var mulig å snakke med dem, og de fortalte politiet at de hadde vært sammen med en tredje person.

Denne personen ble funnet noe senere. Vedkommende ble hentet ut av tunellen, og tilstanden ble betegnet som kritisk. Noe senere meldte NRK at personen er død.

Til TV 2 opplyser operasjonslederen at de to andre personene er innlagt på sykehus med kritiske skader.

Ulykken påvirker ikke den generelle togtrafikken, ifølge Bane Nor.

– Det er bekreftet at det har vært uvedkommende inne i en liten tunell på Filipstad. Basert på det vi vet, har de vært på et område som ikke er beregnet for vanlig ferdsel, sier pressevakt Harry Korslund i Bane Nor til NTB.

Ber folk unngå slike områder

– Vi har hatt situasjoner på Filipstad og andre steder tidligere som ligner på denne. Vår klare oppfordring er at man ikke beveger seg inn på områder som ikke er beregnet på vanlig ferdsel, fortsetter han.

I disse områdene er det høyspentanlegg med spenning på 15.000 volt.

– Kommer du i nærkontakt med det, er det risiko for liv og helse, sier pressevakta.