Skriv ut denne siden
mandag, 26 august 2019 07:55

Dronningen kommer til åpningen av ´The Twist`

Skrevet av
Under konstruksjon: `The Twist` er kåret til ett av verdens vakreste bygg i 2019 av Bloomberg, The Telegraph og Elle Decor. Under konstruksjon: `The Twist` er kåret til ett av verdens vakreste bygg i 2019 av Bloomberg, The Telegraph og Elle Decor. Foto: Hélène Binet.

H.M. Dronningen vil være til stede ved åpningen av Kistefos nye museumsbygg «The Twist» onsdag 18. september 2019 klokken 18.00. Statsminister Erna Solberg og statsrådene Siv Jensen og Trine Skei Grande deltar også under åpningen av det nye museet.

twist2
`The Twist` vil inneholde tre gallerier og huse skiftende utstillinger med internasjonalt anerkjente kunstnere. Foto: Hélène Binet.

The Twist

`The Twist` er designet av de prisbelønte arkitektene i Bjarke Ingels Group – BIG, og vil fungere som en utvidelse av den eksisterende skulpturparken. Museet vil huse skiftende utstillinger med moderne kunst av internasjonalt kaliber. Den 1000 kvm store bygningen spenner 60 meter over Randselva og skrur seg på midten i en skulpturell form. Bygget er både et museum, en skulptur og en bro i seg selv, og fungerer som en forbindelse mellom nord- og sørsiden av skulpturparken - et område med rik historie og vakker natur.

- Etter mange år med planlegging og utvikling, er vi stolte av å kunne åpne dette flotte nye bygget `The Twist` på Kistefos, noe som lar oss utvikle arbeidet med ledende samtidskunstnere og ønske flere besøkende velkommen enn noen gang før. Vår ambisjon er å gjøre Kistefos til en must-see kulturdestinasjon med et skiftende utstillings- og skulpturprogram i verdensklasse, for å komplementere den rike industrielle arven på stedet, sier Christen Sveaas.

Fra sør-siden av bygget går man gjennom en dramatisk to-etasjes dør og får fullt gjennomsyn gjennom hele bygget ut gjennom nord-siden. Fra nord-siden går man inn i via Panorama-galleriet til Twist-galleriet, og får utsikt over elva, det gamle tresliperiet, skulpturparken og området rundt.

- Vi ble umiddelbart fasinert av det dramatiske landskapet på Kistefos – den buktende elva, de skogkledde elvebreddene og den bratte topografien. Vårt designforslag for det nye bygget var å bygge en bro nummer to i parken, slik at man skaper en rundtur som går på begge sider av elva. Med `The Twist` støtte vi på vår første utfordring med sosial infrastruktur – en bygning som også er en bro – eller en kulturell institusjon som også fungerer som infrastruktur, sier arkitekten bak bygget Bjarke Ingels.

Åpningsutstilling: Hodgkin and Creed - Inside Out

twist3
Howard Hodgkin, Talking About Art, 1975, Oil on wood, 106 x 127 cm. © The Estate of Howard Hodgkin; og Martin Creed, Work No. 2325, 2015, Multi colour neon, 22.9 cm. © Martin Creed. All Rights Reserved, DACS/Artimage 2019.

Åpningsutstillingen ‘Hodgkin and Creed - Inside Out’ kan sees fra 18. september til 17. november, og er en duo-utstilling med maler Howard Hodgkin (1932-2017) og konseptkunstner Martin Creed (f. 1968). Den inneholder viktige verk fra offentlige og private samlinger, inkludert Christen Sveaas` egen kunstsamling. Utstillingen er kuratert av Guy Robertson og produsert av Kistefos i samarbeid med The Estate of Howard Hodgkin og Martin Creed, og er den første utstillingen som bringer disse to kunstnerne sammen.

 

Beslektede artikler