Oppdatert 21.08.2019
A+ A A-

Strid om filmrettighetene til Morgan Kane

Forfatteren Kjell Hallbing, kjent for bøkene om Morgan Kane, her i 1973 med to av sine bøker som han har skrevet under psevdonymet Louis Masterson. Arkivfoto: NTB / NTB scanpix Forfatteren Kjell Hallbing, kjent for bøkene om Morgan Kane, her i 1973 med to av sine bøker som han har skrevet under psevdonymet Louis Masterson.

Siden selskapet med filmrettighetene til bøkene om westernhelten Morgan Kane gikk konkurs, mener forfatterens sønn at han har krav på å få rettighetene tilbake.

I forbindelse med skiftesamlingen etter konkursen i selskapet WR entertainment, som hadde filmrettighetene til bokseriene og Morgan Kane, El Diablo og Diablito, mener sønnen til Morgan Kane-forfatter Kjell Hallbing at selskapet ikke lenger sitter på rettighetene til filmen, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge innberetningen er årsaken at Hallbing mener at selskapet har misligholdt rettighetsavtalene.

Bostyret vil i tiden fremover undersøke hvem det er som sitter på rettighetene for å kunne avklare om de kan selges til inntekt for boet.

Selskapet WR Entertainment ble startet av norske Gunnar Ryan Wiik i 2009 sammen med amerikanske partnere. Selskapet hadde planer om å lage Hollywood-film av bøkene om Morgan Kane, men interne stridigheter og for lite penger stoppet prosjektet.

Sist redigerttorsdag, 08 august 2019 22:08
NTB