Skriv ut denne siden
mandag, 17 februar 2020 07:44

Mer enn 750 klager til NRK etter MGP-rot

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Prosjektleder Stig Karlsen i Melodi Grand Prix møtte pressen dagen etter finalen og sa at det er helt uaktuelt med ny stemmegivning etter stemmekrøllet. Prosjektleder Stig Karlsen i Melodi Grand Prix møtte pressen dagen etter finalen og sa at det er helt uaktuelt med ny stemmegivning etter stemmekrøllet. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Det er kommet inn over 750 klager til Kringkastingsrådet i kjølvannet av at en jury på 30 personer stemte fram de fire MGP-finalistene, uten å ha sett showet.

Det bekrefter kringkastingsrådets sekretær Erik Skarrud overfor Medier24 søndag kveld.

– Jeg klarer ikke å gi noe eksakt tall før jeg har sortert skikkelig, men per nå kan det se ut som det er cirka 750 klager. Det med et forbehold om at dette er veldig grovtelling, sier han.

Flere av klagerne krever ny avstemning etter at de fire semifinalistene ble plukket ut av en folkejury på 30 personer. De hadde kun hørt låtene på forhånd og ikke faktisk sett sceneshowet lørdag kveld, da stemmesystemet kollapset i en periode.

Klagene på at teknikken sviktet og måten det ble håndtert på, er det Kringkastingsrådet som skal håndtere.

Favoritten Ulrikke Brandstorp vant Melodi Grand Prix med popballaden «Attention».

Prosjektleder Stig Karlsen i Melodi Grand Prix møtte pressen dagen etter finalen og sa at det er helt uaktuelt med ny stemmegivning etter stemmekrøllet.

Sist redigert mandag, 17 februar 2020 07:48
NTB

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra NTB