Oppdatert 21.09.2018
A+ A A-

Lovende i Schjongshallen

Thomas Lystad rydder opp litt bak Vikingsburet Foto: Frank Tverran Thomas Lystad rydder opp litt bak Vikingsburet

Det ble en festforestilling uten like i Schjongshallen da hjemmelaget Ringerike Panthers ydmyket Tønsberg Vikings. Se alle bildene ->

Vi vet selfølgelig lite om hjemmelagets egen styrke etter bare en spilt match mot ett lag. Tønsberg skal være gode, men ikke like gode som før konkursen som gjorde at de måtte ned en divisjon i den siste sesongen.

Ringerike Panthers spilte solid hockey med sikre framoverettede pasninger hvor det meste så ut til å stemme. Backene gjorde også en bra jobb og fikk vristet fra Tønsberg det meste. De ytterst få gangene det var litt fare på ferde, stoppet goalie Emil Lindbom ethvert forsøk på scoring.

Joachim Engesveen, som kom tilbake etter "sommerferie" på Lillehammer, åpnet ballet midt i første periode med en soloscoring (1-0). Da det var drøye 3 minutter igjen av perioden, var Panthers i overtall og benyttet sjansen til å øke forspranget. Michael Söderberg satte pucken i nettet assistert av Dennis Ryttar og Amund Nyland (2-0).

I begynnelsen av andre periode førte hjemmelaget an, men scoringer ble det ikke. Etter 8 minutter uten resultater, tok Tønsberg Vikings timeout. Det hjalp ikke andre enn Panthers. Nikolai Dalen stakk plutselig av gårde helt på egen hånd og banket pucken inn i nettet mens laget var i undertall (3-0). Vill jubel i hallen, som nå for alvor begynte å lukte på tre poeng til hjemmelaget.

Men perioden var ikke slutt ennå. Fem minutter før sirenen gikk, scorte backen Kristian Kristensen assistert av Mikael Hansson og Joachim Jensen (4-0).

Tredje periode var bare 24 sekunder gammel, da Dennis Ryttar assistert av Amund Nyland satte den siste spikeren i kista til Tønsberg Vikings (5-0). Artig når backene får score. Gjestene ga aldri opp til tross for motgangen, men det sliter helt klart på innsatsviljen å ligge så mye under som de gjorde i tredje periode.

Det var godt med tilskuere, ca 450 besøkende fikk bra underholdning. Ringerike Panthers hadde 32 skudd mot mål, mens Tønsberg Vikings hadde 21. Dagens Panthers-spiller ble Michael Söderberg.

De andre matchene i 1. divisjon endte slik: Gjøvik-Comet: 0-5, Narvik-Hasle Løren: 10-2 og Grüner-Furuset: 3-2.

Neste hjemmekamp er mot Grüner onsdag den 11. oktober kl 19.00.

panthers 1 0 engesveen
Joachim Engesveen (25) 1-0 (Foto: Frank Tverran)

panthers 2 0 soderberg
Michael Söderberg (72) signerte dette langskuddet 2-0  (Foto: Frank Tverran)

panthers 3 0 dalen
Nikolai Dalen (91) fikk tak i pucken og stakk av gårde mens laget hans var i undertall. 3-0 (Foto: Frank Tverran)

panthers 4 0 kristensen
Kristian Kristensen (19) skrått fra siden 4-0 (Foto: Frank Tverran)

panthers 5 0 ryttar
Dennis Ryttar (52) stuper inn og gir gjestene en sjokkåpning på 3.periode. 5-0 (Foto: Frank Tverran)

Media

Video: Sissel Skjørten Aasen
Sist redigertsøndag, 24 september 2017 10:37
Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent