videofilm nitar

Oppdatert 16.12.2018
A+ A A-

Eliteserien: RBK får snaut 23 millioner for gull, tøff kamp om gigantsummer

  • Skrevet av NTB-Espen Hartvig
  • Publisert i Sport
Nicklas Bendtner og Rosenborg stikker av med mange millioner fra årets Eliteserien i fotball. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Nicklas Bendtner og Rosenborg stikker av med mange millioner fra årets Eliteserien i fotball.

Det står om kjempebeløp i innspurten av Eliteserien fotball for menn. Forskjellen på tredje- og sjuendeplass kan være hele 10 millioner kroner.

Det er den lukrative TV-avtalen som gir pengeregnet. Differansen mellom sølv og 4.-plassen er 8,3 mill.

Målforskjellen vil kunne gi store utslag på millionstrømmen ut til de 16 norske toppklubbene. Rosenborg står med beina i mål som serievinner allerede. Fem klubber er med i kampen om andreplassen.

Det deles ut hele 175 millioner kroner etter denne sesongen basert på sluttabellen. I bunnen her ligger en garanti på 5,4 millioner til hver klubb.

Tjent inn

Nicklas Bendtner skal ha kostet RBK cirka ni millioner kroner i innkjøp. Bare på prestasjonen i Eliteserien er det beløpet dekket inn godt over to ganger.

På toppen av 175 mill.-potten skal cirka 40 millioner sendes ut fra en post som dekker områdene kommersielt og utvikling.

Norsk Toppfotball (NTF) har 2017-budsjettert med denne fordelingen av den store gulrota – resultat-premiene på 175 mill. Slik ser stillingen ut med fem serierunder igjen av sesongen:

Sist redigertfredag, 20 oktober 2017 09:21