Vålerenga tok sitt 30. seriemesterskap i ishockey

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Vålerengas Jonas Oppøyen (t.h) i duell med en Stjernen-spiller. Vålerengas Jonas Oppøyen (t.h) i duell med en Stjernen-spiller. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Vålerenga slet lenge, men fikk til slutt 5-2-seier borte mot Stjernen søndag. Med det vant Oslo-klubben eliteserien i ishockey for første gang på fem år.

Roy Johansens menn overbeviste ingen de første to periodene, men vant oppskriftsmessig i Fredrikstad. Dermed ble VIF seriemester for første gang siden 2014.

Seriemesterskapet er nummer 30 i rekka siden de vant for første gang i 1962.

Kampen mot Stjernen søndag åpnet i et rolig tempo, men etter drøye 13 minutter gjorde Tobias Lindström som han ville og spilte til Stefan Espeland. Han klinte til og satte pucken i hjørnet bak Stjernen-keeper Tommy Johansen.

Felt av egne

VIF spilte ingen kjempeperiode mot østfoldingene, som ligger tredje sist på tabellen, men vant skuddstatistikken 14-5 og gikk til pause med 1-0. Etter hvilen doblet Martin Laumann Ylven ledelsen da han fikk pucken like foran mål. Den tidligere Stjernen-spilleren var sikker som banken og sendte inn 2-0.

I underkant av to minutter senere kontret Stjernen og David Hallström hadde ingen problemer med å sette inn reduseringen på åpent mål etter en tversoverpasning.

Spenningen tok seg opp ytterligere da Stjernen angrep drøye minuttet senere. Joachim Sommer Nilsen sendte en høy langpasning til Daniel Trnavsky bak VIF-forsvaret. Alene med keeper limte han inn utligningen.

17 sekunder før den andre hvilen førte Vålerengas Andreas Heier pucken framover og avsluttet i hjørnet til 3-2. 25-åringen kommer fra Fredrikstad og har spilt i Stjernen store deler av karrieren. Der VIF tidligere jublet energisk etter scoringene, var Heier langt mer tilbakeholden og unngikk å feire.

NM-favoritter

Stjernen ga hovedstadslaget en real kamp, og Roy Johansen ga nok laget en klar tale før siste periode. Kun 15 sekunder etter hvilen spilte Rasmus Ahlholm til Martin Røymark, som på elegant vis sendte pucken i høyre kryss.

Fem minutter senere satt spikeren i kista da Thomas Olsen fikk æren av å prikke inn 5-2 i overtall. Flere mål ble det ikke.

Vålerenga må finne seg i å være favoritter til også å vinne norgesmesterskapet. Der jakter de sin første seier siden 2009. Tar de hjem «bøtta», vil det være 27. gang de klarer den bragden.

Ringerike slapp inn 2-sifret

Ringerike hadde besøk av Lillehammer og det endte 4-10 (1-4 1-3 2-3). Det er første gang denne sesongen at Ringerike har sluppet inn 2-sifret. Et keeperbytte midtveis i matchen så ikke ut til å hjelpe nevneverdig.

Torsdag avsluttes seriespillet i årets eliteserie. Da tar Vålerenga imot Ringerike.

anders tangen henriksen
Anders Tangen Henriksen reduserer til 1-3. Assist var ved Galbavy og Parks. (Foto: Frank Tverran)