torsdag, 20 januar 2022 10:16

Prinsesse Ingrid Alexandra startet sin bursdagsrunde på Stortinget

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 18 år 21. januar 2022. Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 18 år 21. januar 2022. Foto: Lise Åserud / NTB

Når prinsesse Ingrid Alexandra blir dronning, får hun blant annet ansvaret for åpningen av Stortinget. Dagen før hun fyller 18 år besøkte hun den første statsmakten.

Besøket startet med at stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) tok imot prinsessen på Løvebakken. De to vekslet noen ord på trappa, hvor både norsk og internasjonal presse tok bilder av dem.

18-årsfeiringen til prinsesse Ingrid Alexandra er ikke helt som alle andres. Dagen før selve bursdagen blir hun sendt rundt for å lære mer om Stortinget, Høyesterett og regjeringen.

Den dagen Ingrid Alexandra blir dronning, vil hun også få ansvaret for den høytidelige åpningen av Stortinget hver høst. Faren hennes, kronprins Haakon, har vært med kongen på dette helt siden han var 18 år og fersk kronprins i 1991.

Det er usikkert om Ingrid Alexandra skal være med på disse åpningene framover, men dagen før 18-årsdagen møter hun i hvert fall på Stortinget for å lære mer om institusjonen

 

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Borteseier for Hønefoss over Medkila

16-05-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Hønefoss seiret 2-1 over Medkila på bortebane i 1. divisjon søndag.

Les mer i RingeriksAvisa

Lian og Ruden med rørleggerfirma

15-05-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Buskerud bad & rørservice AS er navnet på et nytt selskap med 30.000 i aksjekapital.

Les mer i RingeriksAvisa

Bilbrann ved Hensveien

14-05-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ved 15.30-tiden lørdag, tok det fyr i en bil på E16 utenfor Hønefoss. Det var brann i motorrommet og bilen sto parkert i en busslomme på E16. Politiet fikk lsukket...

Les mer i RingeriksAvisa

Voldshendelse på KUBEN

14-05-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Lørdag like før klokka 15 var to personer involvert i en voldshendelse på KUBEN i Hønefoss. Det dreide seg om pengekrangel. Ingen kom alvorlig til skade, men politiet oppretter sak.

Les mer i RingeriksAvisa