Skriv ut denne siden
fredag, 31 august 2018 07:50

Ligger an til flertall for å sette Viken på vent

Skrevet av ntb
Planen om å slå sammen Buskerud, Østfold og Akershus til Viken betyr at én region vil strekke seg fra den norsk-svenske grensen på Svinesund og helt til Geilo midt mellom Bergen og Oslo. Planen om å slå sammen Buskerud, Østfold og Akershus til Viken betyr at én region vil strekke seg fra den norsk-svenske grensen på Svinesund og helt til Geilo midt mellom Bergen og Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Politikerne som jobber med å etablere Viken fylkeskommune, kan neste uke legge arbeidet på is inntil Stortinget har behandlet regionreformen på nytt i høst.

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland har lagt prosessen med sammenslåing av Troms og Finnmark på vent fram til stortingsbehandlingen i høst. Det kan føre til at også sammenslåingen mellom Akershus, Østfold og Buskerud blir lagt på is, skriver NRK.

SV, Senterpartiet og Fremskrittspartiet i fellesnemnda for Viken står bak et forslag om å legge ned det politiske arbeidet inntil Stortinget har behandlet Troms og Finnmark-sammenslåingen. Får partiene med seg Arbeiderpartiet, er det flertall for å midlertidig stoppe Viken-prosessen. Partiet skal ta sin beslutning fredag ettermiddag.

Mulig stans i arbeidet kommer opp i fellesnemnda tirsdag 4. september.

– Nå bør vi av hensyn til den behandlingen som statsråd Monica Mæland selv ønsker i Stortinget, sette ting på vent. Det er den drøftingen vi skal gjøre i ettermiddag, og det er det jeg forventer blir beslutningen til slutt, sier leder av Østfold Arbeiderparti, Stein Erik Lauvås.