Skriv ut denne siden
onsdag, 30 oktober 2019 00:04

Helgeutstilling i Smia 2. og 3. november

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Her legger Ragnhild siste hånd på utstillingen Her legger Ragnhild siste hånd på utstillingen Foto: Privat

Helgen andre til tredje november åpner Ragnhild Steig Svenningsen sitt kunstnerhjem, Atelier Smia i Nordre Ringåsen. Og her er det mye spennende å se fra fire forskjellige kunstnere.

De fire er:

  • Ola Steen, Grafikk
  • Anne Kristine Thorsby, Maleri og Grafikk
  • Sigmund da Silva Lien, Maleri
  • Ragnhild Steig Svenningsen, Maleri

Ola Steen er en anerkjent grafiker med utdanning fra Statens Kunst og håndverksskole i Oslo. Han bor og arbeider i Risør og er representert bl.a. på Nasjonalgalleriet i Oslo. Han er spesielt kjent for sine fantastiske kattemotiver. Som grafiker arbeider han både med etsing, tresnitt og koldnål. Han sier om sitt arbeid:
- Jeg jobber i metallgrafikk. Dyptrykk. Med radérnål, harpiks, kobber- og sinkplater. Og vakkert papir. Teknikken er gammel og langsom. Dyptrykket har en fysisk og en teknisk side, og besitter en type estetikk som det er alene om. Teknikken har også, ikke minst, en meditativ side. Jeg tror på etsingens og koldnålens kraft i forhold til vår tids spektakulære teknikker og medier. Og jeg tror på den nødvendige langsomheten.

Anne Kristine Thorsby er utdannet ved malerlinjen på Statens kunst og håndverksskole i Oslo. Hun er en populær kunstner med sine fargerike malerier og litografier. Anne Kristine bor og arbeider på Lillehammer.
- Jeg arbeider ekspressivt og samtidig møysommelig. Legger lag på lag med oljemaling på hverandre, skyller bort, tilfører og er samtidig opptatt av å finstemme fargene så de klinger, sier hun.

Sigmund da Silva Lien er en av 3 "ekte" Ringerikinger som har utdanning fra Statens kunstakademi i Oslo.(De andre to er Asle Råen som laget kunstnervillaen Smia og skulptøren Per Inge Bjørlo.) Sigmund mestrer det klassiske maleri på internasjonalt nivå og har fått mye anerkjennelse. Han arbeider også i andre sjangere.
Per Hovdenakk, tidligere direktør ved Henie Onstad Kunstsenter skrev allerede i 1995 at «Sigmund er muligens den eneste som mestrer å lage kunst på gammel-mesterlig nivå i Norge.»
Han er også med i et prosjekt presentert i årets Heftet Ringerike.

Ragnhild Steig Svenningsen kom til Ringerike da hun kjøpte Atelier Smia høsten 2008. Hun er utdannet på Statens Kunstakademi i Oslo og har bl.a. deltatt på Høstutstillingen i Oslo med tre landskapsmalerier. Hun arbeider med maleri og digital grafikk.
- Jeg liker den taktile prosessen det er å male, sier hun. -Samtidig er jeg opptatt av det digitale rommet som kan skapes i et dataprodusert bilde. Kontrasten og vekselvirkningen mellom disse ytterpunktene er en utfordring jeg liker, avslutter Ragnhild. Som ønsker alle velkommen lørdag og søndag mellom klokka 13 og 17.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Frank Tverran