Utskrift
Skrevet av Elin Bjørnsson Elin Bjørnsson
Publisert 05. oktober 2011 05. oktober 2011
Opprettet 05. oktober 2011 05. oktober 2011
Sist oppdatert 05. oktober 2011 05. oktober 2011

 

travhest

Nå kan alle bli hesteeier i et år for 350 kroner. (Foto: Eirik Stenhaug/Rikstoto)


Oslo (NW): Travselskapet vil ha flere hesteeiere i Norge. For 350 kroner kan hvem som helst bli hesteeier i et år.
– Vi ønsker at flest mulig skal få oppleve hvor spennende det er å drive med hest. 12 000 andeler i trav- og galopphester ble lagt ut for salg midt i september, og mer enn en tredel er allerede solgt, sier Kim Are Sveen, som leder prosjektet Folkehesten.

 

Ideen bak Folkehesten er at også personer langt utenfor trav- og galoppmiljøet skal få nærkontakt med hest. Ved å betale inn 350 kroner blir man én av tusen andelseiere i en bestemt travhest eller galopphest.

– Beløpet dekker innkjøp av hest og alle kostnadene til hesteholdet. trening, fôr, veterinærutgifter, transport og utstyr. Man eier hesten i et år, deretter blir den solgt og andelseierne deler på salgssummen samt det hesten har løpt inn i løpet av året.

 

En hest i gave

12 trav- og galoppbaner over hele landet er med i prosjektet og skal selge tusen andeler hver: Bergen, Biri, Bjerke, Drammen, Harstad, Jarlsberg, Klosterskogen, Leangen, Momarken, Sørlandet og Øvrevoll.

Salget foregår på www.folkehesten.no.

– I Drammen er alle andeler utsolgt. Vi har fått med mange hesteinteresserte som ikke eier travhest fra før. Vi vet at mange har kjøpt flere andeler, og noen bruker dette som en bursdagsgave til venner og familie, sier Kim Are Sveen.

– Når andelene er solgt, får lokale trenere ansvar for å kjøpe inn en lovende tre år gammel hest. Dette skjer i januar 2012. Hestene skal delta i vanlige løp og må stelles og trenes slik at de presterer godt på banen.

I tillegg skal de 12 folkehestene konkurrere mot hverandre og samle inn penger og poeng ut fra hvordan de gjør det sportslig.

– Den hesten som samler inn flest poeng i løpet av sesongen mars-november blir kåret til Folkehesten 2012. Andelslaget som eier hesten, vinner et opplevelsesarrangement verdt 100 000 kroner.

 

Hest på Facebook

De nye hesteeierne holdes oppdatert om stell og trening av hesten sin på Facebook

– Trenerens ansvar er å sørge for at de nye hesteeierne får det mest mulig moro. Hver hest får sin egen Facebook-side der både trenere, hestepassere og andelseiere kan diskutere hvordan hesten har det og hvordan den utvikler seg, sier Kim Are Sveen.

I løpet av det året eierskapet varer, blir de nye hesteeierne invitert på to arrangementer, og de som vil kan også ta seg en tur i stallen og besøke hesten sin.

– Derfor blir det folkehester på travbaner og staller over hele landet, sier han.