tirsdag, 12 februar 2019 15:11

Slutt på fiskerieventyret til Bjarne Minde

Skrevet av
Slutt på fiskerieventyret til Bjarne Minde Illustrasjonsfoto: Pixabay

Hønefoss-mannen Bjarne Minde hadde store planer om å bygge Norges største fiskemottak i Båtsfjord. Men nå gad ikke Båtsfjord kommune å vente lenger.

Bjarne Mindes selskap Cold Clean Ocean AS, som vi tidligere har omtalt i RingeriksAvisa, hadde i følge Fiskeribladet planer om å bli blant Norges største fiskeindustrianlegg og skulle bearbeide både hvitfisk, pelagisk fisk og skalldyr. Det skulle spesialisere seg på å ta i mot store mengder levende fisk. Selskapet ble stiftet på slutten av 2012 og hadde en avtale med kommunen om å bruke tomta Storholmen i Båtsfjord under forutsetning av at mottaket sto ferdig i løpet av 2017.

Med seg i prosjektarbeidet hadde Bjarne Minde fått den ikke ukjente fiskeindustrilederen Øystein Jørgensen.

I en periode var det snakk om et anlegg på nærmere 30.000 m2 og et par hundre arbeidsplasser.

Kommunen gikk lei

I 2018 var det slutt på tålmodigheten til Båtsfjord kommune. Etter flere utsettelser sa de opp hele avtalen med Bjarne Mindes selskap Cold Clean Ocean AS. Minde engasjerte da advokat Børre Hagen og gikk til sak mot Båtsfjord kommune ved Øst-Finnmark tingrett.

Båtsfjord kommune avviste blankt kravet fra Mindes selskap. Bjarne Minde mente på sin side at Cold Clean Ocean AS skulle ha blitt påført et økonomisk tap som en følge av at Båtsfjort kommune sa opp den inngåtte festekontrakten.

"Knapper og glansbilder"

Den 2. oktober 2018 trakk Bjarne Minde saken fra tingretten da partene var enige om et forlik. Den 9.10.2018 undertegnet partene en avtale hvor det dreide seg om relativt små beløp. Her skulle Båtsfjord kommune betale kr 100.000 til Cold Clean Ocean AS, knapt nok penger til å dekke Mindes advokatutgifter.

Avtalen hadde forøvrig en pasus om at hver av partene skulle dekke sine egne omkostninger.

Andre saker å lese

Norge vil forby søskenbarnekteskap

30-09-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Norge vil forby søskenbarnekteskap

Regjeringen har sendt ut forslag til ny ekteskapslov. Den foreslår blant annet å gjøre ekteskap mellom søskenbarn forbudt.

Les mer i RingeriksAvisa

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

29-09-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

Frp-leder Sylvi Listhaug er sterkt kritisk til at regjeringen setter av 15 milliarder til grønn omstilling samtidig som folk sliter med å få endene til å møtes.

Les mer i RingeriksAvisa

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

28-09-2023 Sport NTB - avatar NTB

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

To norske lag er inne i topp 100 blant klubblagene som dominerer sine ligamotstandere mest ut fra fire nøkkelparametere, viser en ny studie.

Les mer i RingeriksAvisa

Nytt bakeri

27-09-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

CAKE HOUSE HØNEFOSS VERONIKA BALOGOVÁ er navnet på det nye kakebakeriet på Helgelandsmoen. Innehaver er Veronika Balogová.Formålet er salg av egenproduserte kaker og bakevarer, samt catering med salg av egenprodusert...

Les mer i RingeriksAvisa