Utskrift
Skrevet av Frank Tverran Frank Tverran
Publisert 16. desember 2011 16. desember 2011
Opprettet 16. desember 2011 16. desember 2011
Sist oppdatert 16. desember 2011 16. desember 2011

Asker og Bærum politidistrikt har i dag gjennomført ransaking hos to nye siktede personer i straffesaken som er opprettet etter Veigar Páll Gunnarsons overgang fra Stabæk til Vålerenga i sommer. De siktede er tidligere styreleder i Stabæk Fotball LFI og nåværende styreleder i Stabæk AS.

 

Disse to personene er siktet for overtredelse av straffeloven § 275 jf. § 276, grovt utroskap, medvirkning til samme forhold som tidligere sportsdirektør i Vålerenga og sportslig leder i Stabæk fotball, som ble pågrepet 30. november. Det er gjennomført ransaking på de to siktedes bopel. De befinner seg nå hos politiet og vil bli avhørt i løpet av dagen.

 

Bakgrunnen for de to nye siktelsene er informasjon som har kommet frem under etterforskingen i saken. Detaljene i dette kommenteres ikke, men består generelt av avhør, beslaglagt dokumentasjon og elektronisk lagret informasjon.

Samtidig kan meldes at Sør-Trøndelag politidistrikt har gjennomført de etterforskingsskritt som de var anmodet om, opp mot den delen av saken som relaterer seg til Trondheim og Rosenborg.

 

Politiet vil ikke utelukke ytterligere siktelser i saken, uten at man i dag vil gå inn på noe konkret rundt dette.

Tidligere styreleder i Stabæk LFI bistås i straffesaken av advokat John Christian Elden.
Styreleder i Stabæk AS bistås av advokat Pål M. Andreassen.