Utskrift
Publisert 22. mars 2012 22. mars 2012
Opprettet 22. mars 2012 22. mars 2012
Sist oppdatert 24. mars 2012 24. mars 2012

Pea 4 b maskert red

PROFF PÅ GATA: Pea er 12 og debuterte som åtteåring. (Foto: Harald Henschien)

 

Traficking på sitt verste. RingeriksAvisa har historien til 12-åringen som selger sine åtte år gamle venninner for sex. Her forteller hun åpenhjertig om sin første sexopplevelse med sin første horekunde - og om livet på gata.

 

Familiene svikter
Daglig smugles små barn fra de fattigste strøkene i Asia til de rike turiststedene. Hardest rammet er Kambodsja, Laos og Burma. De pedofiles mest populære reisemål.
Ofte overlater lutfattige familier barna til agenter som lover at barnet skal oppleve et lykkelig liv med skolegang og en lysende framtid.

Foreldrene får èn munn mindre å mette i tillegg til en økonomisk kompensasjon. Det er få som tror at ikke foreldrene vet hva som skjer.
De lever ofte under håpløse forhold. Enhver liten dollar er kommer godt med.

 

Historien fortsetter under bildet

 

Pea 4 gatepike

KAPRER KUNDE: Småjentene er frampå. (Foto: Harald Henschien) 

 

Kidnapping og hjernevask er vanlig
Mange av barna som dukker opp på turiststedene er kidnappet. Barna blir hjernevasket av iskalde banditter. De vokser opp i den tro at foreldrene er døde og at de nå blir tatt vare på.
I første fase bæres spebarna ut i gatene av kvinner som later som de er barnets mor, noe barna også tror.

 

Første fase er tigging.
Kvinner med små bebier blir fraktet ut med biler til turiststeder i Thailand hver dag. Der sitter de med tiggerkopper og håper på at enhver naiv turist er villig til å gi en slant. Disse slantene blir ofte til gode penger i løpet av en lang dag som ofte varer langt utover natta. Men bandene tar alt.
Når de er seks år er de ofte et bytte for en pedofile.

 

Politiet kjemper mot vindmøller
RingeriksAvisa har hatt god kontakt med en av lovens håndhevere i Thailand.
- Vi er under press fra regjeringen som igjen står under internasjonalt høytrykk. Vi gjør hva vi kan for å komme disse problemene til livs. Vi gjør store framskritt, sier politioffiseren i et turistdistrikt.
Han forteller uten omsvøp om hvor vanskelig det er å rydde opp. At Thailand har begynt å få grep på situasjonen, betyr egentlig at tragediene bare forskyver seg til nabolandene der loven ikke tar problemet på alvor.

 

Pea 4 maskert red med HenschienRingeriksAvisa traff Pea (12)
Hun trasket gjennom en regnskur klokka fire om natta. På begge sider av fortauet lå mobile barer der utlendinger, stort sett middelaldrende menn, satt under store parasoller og ventet på et bytte. RingeriksAvisas reporter og tolken inviterte på cola og iskrem.
Den lille jenta lot seg ikke be to ganger. Hun dumpet ned ved bordet og smilte troskyldig. (Foto t.h.: Lumian Sudthanon)

 

- Hun er khmer
Da tolken fortalte det, forsto vi at Pea var et offer for kambodsjanske menneskesmuglere. Hun følte nok en brefrielse der hun satt. Hun fikk fort tillit til den kvinnelige tolken. Historien hennes gjengir vi her.

 

Pea følte seg trygg
Regnet fortsatte å øse ned. Fotostativet ble brukt til å dytte oppunder den enorme paraplyen som dekket bordet. Vannet fosset ned rundt oss. Selv klokka fire om morgen passerte tett trafikk i gaten. Lille Pea storkoste seg med sine nye venner og iskremen.
Rosene hun skulle selge la hun på stolen ved siden av seg.
Hun svarte greit på alt hun ble spurt om, og la ikke fingerne imellom da hennes egen tragedie kom. Da kom også tårene hennes.
Hun fortalte om gaten hun bor i. De er flere barn på samme rom. De voksne passer på. Noe ID kort hadde hun aldri sett, men hun trodde hun var thailandsk.
- Det er hun ikke, fastslo tolken.

 

- Jeg følte smerte "der nede"
- Jeg var åtte år da jeg første gangen fikk beskjed av de voksne at jeg skulle møte en mann. Jeg visste hva det var, for det har de voksne og de større jentene fortalt meg. Jeg syntes det hørtes greit ut for jeg skulle få 200 dollar. Min store drøm var å kjøpe Play Station 2 til min storesøster.
Hun forteller hvordan hun ble brakt til den japanske horekunden. Da var hun bare åtte år! Hun hadde satt store øyne da hun for første gang i livet opplevde et rom på et luksushotell.
- Det var litt vondt, sier hun og tar tak i sugerøret i colaflaska. Vi kan se hun har tårer i øynene. Hun fjerner dem med hånda og sier:
- Etter et par uker var alt ok "der nede". Men nå som det ikke er første gangen mer, får jeg ikke så mye vondt når jeg møter en mann.

 

Historien fortsetter under bildet

 

Pea 4  pike 3  maskert

ÅTTE ÅR: Liten pike på gata. (Foto: Harald Henschien)

 

Pea selger sine sine venninner
- Nå er jeg sånn derre nesten stor. Da må jeg hjelpe de små jentene. De får jo mer betalt enn meg, så jeg hjelper dem med kunder jeg tror er snille, sier barnestemmen som om det handlet om noe helt hverdagslig. Kanskje er det det også?

Om livet på gata beretter hun om lek og morro. Om natten er det alvor og ingen nåde. Da bestemmer de voksne.

 

Historien fortsetter under bildet

 

Pea 4  pike  maskert

TYGGEGUMMI: Et pedosignal. (Foto: Harald Henschien)

 

Tyggegummi er pedokoden
De minste barna byr fram en eske med småting turistene kan kjøpe fra når de vandrer omkring nattestid. Ofte inneholder kurven Wrigleys tyggegummi. Dette er koden som viser at barnet tilbyr mer. De pedofile vet dette godt, og utnytter det. Jentene demonstrere sine seksuelle kunnskaper med frekk mimikk.

Mange små guttebarn er også å se.

Mobilen ringer
Lille Pea haler opp en ganske fin Nokia fra lommen. Hun svarer på en beskjed og får det travelt. Regnet har nesten stoppet. Vi fikk hennes nummer og ringte dagen etter. Hun svarte. Etter det var nummeret ute av drift.
Hun vinket da hun tuslet ut i duskregnet, vi syntes å ane et trist blikk mens 12-åringen forsvinner mellom mobilbarene og griske mannfolk.

De pedofile foretrekker nå Kambodsja
- Våre innsatsstyrker har i lang tid tatt grep, vi har kontroll over dette. Uansett vil noen prøve seg og lykkes med det, sier en betrodd offiser ved politiet i Pattaya til RingeriksAvisa.
I Bangkok jobbes det også knallhardt for å få bukt med problemet barneprostitusjon.
- Det irriterende er at problemet forskyver seg til nabolandene, og det hjelper jo ikke barna, sier politimannen RingeriksAvisa snakket med.

 

Merknad:
Artikkelforfatteren har deltatt i en rekke vellykkede politiaksjoner mot pedofile i Thailand. Også flere norske har blitt tatt.

 

! RÅD: Gi ikke penger til kvinner med små barn som tigger. Gi gjerne en flaske cola. Penger går rett i mafialommer. Aldri til barna.