fredag, 09 februar 2024 08:32

Golfstjerne subbet inn 5,2 milliarder

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Jon Rahm er i gang med sin karriere på LIV-touren. Jon Rahm er i gang med sin karriere på LIV-touren. Foto: Jon Ferrey / LIV Golf via AP / NTB

Jon Rahm legger ikke skjul på at den store pengesekken bidro til at han meldte overgang til LIV-touren. Å sikre familien sin for livet betyr mye.

Det er en kontrast til hans krasse uttalelser før US Open i 2022. Da gikk Rahm hardt ut mot de som valgte å spille for touren, som sponses av Saudi-Arabia.

– Jeg kunne ha pensjonert meg nå og levd et godt liv, sa han da.

På slutten av 2023 hadde han ombestemt seg. Amerikanske medier har meldt at LIV-touren betalte spanjolen om lag 5,2 milliarder kroner for å skifte beite. Det er penger Rahm ikke kunne si nei til, forteller han i et intervju med golf.com.

– Jeg mente alt jeg sa i 2022, men når de første slår deg i ansiktet med slike summer, endrer følelsene dine seg. Jeg prøver å ikke være materialistisk, men jeg skylder familien min å sikre dem for livet. Å få barn har også endret det, sier mannen som står med to majortriumfer.

Automatisk kvalifisert

Nettopp seirene i US Masters og US Open gjør at valget om å gå til LIV var enklere. En triumf i Masters gir deg automatisk invitasjon til turneringen resten av livet. US Open kan Rahm spille minst til 2031.

Rahm er kjent for å være svært ærlig i sine uttalelser. Derfor har han få problemer med å legge ut om valget han tok.

I avtalen lå det også at Rahm skulle bli kaptein på sitt eget lag. Nylig ble det klart at kameraten Tyrrell Hatton forlot PGA-systemet og sluttet seg til spanjolens lag.

– Emosjonelt

I fjor kom sjokkbeskjeden om at PGA-touren og LIV-touren ønsket å slå seg sammen.

– Det åpnet også døren litt mer. Da det skjedde, tenkte jeg at jeg i hvert fall kunne høre hva LIV kunne tilby meg, sier Rahm.

En enighet er stadig ikke på plass, noe som fortsatt gjør det umulig for LIV-spillere og delta i PGA-turneringer.

– Det er litt emosjonelt å sitte hjemme og se på at PGA-touren går sin gang. Jeg håper at jeg kan spille noen av turneringene i nær fremtid, sa Rahm under et pressetreff i Las Vegas denne uken.

Hovland-beskjed

Viktor Hovland har flere ganger avfeid at han ønsker seg til LIV. I et intervju med Eurosport før jul sa nordmannen dette:

– Det å diskutere at Jon Rahm er en dårlig person og at LIV er skumle folk … da blir du for opptatt av de små tingene. Du ser ikke hele bildet. Så jeg håper at ting kommer til å skje, men jeg vet ikke, og det er det ingen andre som gjør heller. Jeg håper bare at det går tilbake til en viss normal i fremtiden.

NTB

Andre saker å lese

MORRIS HØNEFOSS SØKER ASSISTERENDE BUTIKKSJEF 70%

26-07-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

MORRIS HØNEFOSS SØKER ASSISTERENDE BUTIKKSJEF 70%

(Annonse) Morris er en norsk butikkjede med et stort utvalg av motevesker, kofferter, bager, sekker og tilbehør fra flere kjente merkevarer. Vår visjon er å tilby kundene kvalitetsprodukter til hyggelige...

Les mer i RingeriksAvisa

Tidligere NRK-profil Torkjell Berulfsen er død

25-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Tidligere NRK-profil Torkjell Berulfsen er død

Tidligere NRK-profil Torkjell Berulfsen er død, opplyser familien til NRK. Han ble 81 år gammel.

Les mer i RingeriksAvisa

Jakob Våthatt: Et tradisjonsrikt værmerke i Norge

25-07-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Jakob Våthatt: Et tradisjonsrikt værmerke i Norge

Nå peker stadig flere værmerker mot en flott periode med med sol og sommervær.

Les mer i RingeriksAvisa

Nedgang i tallet på vrakede biler

25-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Nedgang i tallet på vrakede biler

De siste fem årene har tallet på biler som vrakes, gått ned år for år. I fjor ble det vraket nær 27 prosent færre biler enn i 2018.

Les mer i RingeriksAvisa