mandag, 04 mars 2024 15:32

Riksadvokaten ber Spesialenheten etterforske tre anmeldelser fra Eirik Jensen

Skrevet av
Narkotika- og korrupsjonsdømte Eirik Jensen har anmeldt flere politifolk og jurister for lovbrudd under etterforskningen av ham. Narkotika- og korrupsjonsdømte Eirik Jensen har anmeldt flere politifolk og jurister for lovbrudd under etterforskningen av ham. Foto: Javad Parsa / NTB

Narkodømte Eirik Jensen har anmeldt politifolk og jurister for ulovligheter knyttet til sin sak. Nå vil Riksadvokaten ha Spesialenheten til å se på sakene.

Riksadvokaten ber Justisdepartementet oppnevne en settesjef for Spesialenheten for politisaker, slik at de tre anmeldelsene som ikke er påtalemessig avgjort, blir etterforsket, skriver Dagbladet.

* To politiadvokater og to statsadvokater er anmeldt for å ha bidratt til ulovlig metodebruk og for å ha inngått en ulovlig avtale med en politiinformant.

* En politioverbetjent er anmeldt for fire ulovlige provokasjoner.

* Den siste anmeldelsen gjelder førstestatsadvokat Lars Erik Alfheim, som var en av aktorene i straffesaken mot Jensen. Han beskyldes for mangelfull påtalekontroll av politiets metodebruk.

Eirik Jensen skal ha sendt flere titalls henvendelser til Riksadvokaten og Spesialenheten for politisaker med påstand om at det er gjort en rekke ulovligheter under etterforskningen mot ham. De fleste av anmeldelsene er blitt henlagt, begrunnet med at det ikke er rimelig grunn til å iverksette etterforskning.

Jensen ble i 2020 dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning gjennom rundt ti år til innførsel av flere tonn hasj. Den tidligere polititoppen ble funnet skyldig i over lang tid å ha hjulpet Gjermund Cappelen i hans mangeårige virksomhet med å smugle store mengder narkotika inn i landet.

Andre saker å lese

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

Just Padel Group (JPG) har bestemt seg for å anke dommen fra Agder tingrett der den tidligere skihopperen Anders Jacobsen ble tilkjent flere millioner kroner.

Les mer i RingeriksAvisa

To Hallinger varetektsfengslet for voldtekt og filming av tenåring

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

To menn er i Buskerud tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, siktet for å ha voldtatt og filmet en tenåring.

Les mer i RingeriksAvisa

Voldshendelse på Solli plass: Mann alvorlig skadet

18-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann fikk hodeskader da han ble slått ned på Solli plass i Oslo natt til torsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

På vei ut av døren som helseminister, fastslår Ingvild Kjerkol (Ap) at fastlegeordningen er på bedringens vei. I fjor kom det 237 nye fastleger.

Les mer i RingeriksAvisa