mandag, 04 mars 2024 15:32

Riksadvokaten ber Spesialenheten etterforske tre anmeldelser fra Eirik Jensen

Skrevet av
Narkotika- og korrupsjonsdømte Eirik Jensen har anmeldt flere politifolk og jurister for lovbrudd under etterforskningen av ham. Narkotika- og korrupsjonsdømte Eirik Jensen har anmeldt flere politifolk og jurister for lovbrudd under etterforskningen av ham. Foto: Javad Parsa / NTB

Narkodømte Eirik Jensen har anmeldt politifolk og jurister for ulovligheter knyttet til sin sak. Nå vil Riksadvokaten ha Spesialenheten til å se på sakene.

Riksadvokaten ber Justisdepartementet oppnevne en settesjef for Spesialenheten for politisaker, slik at de tre anmeldelsene som ikke er påtalemessig avgjort, blir etterforsket, skriver Dagbladet.

* To politiadvokater og to statsadvokater er anmeldt for å ha bidratt til ulovlig metodebruk og for å ha inngått en ulovlig avtale med en politiinformant.

* En politioverbetjent er anmeldt for fire ulovlige provokasjoner.

* Den siste anmeldelsen gjelder førstestatsadvokat Lars Erik Alfheim, som var en av aktorene i straffesaken mot Jensen. Han beskyldes for mangelfull påtalekontroll av politiets metodebruk.

Eirik Jensen skal ha sendt flere titalls henvendelser til Riksadvokaten og Spesialenheten for politisaker med påstand om at det er gjort en rekke ulovligheter under etterforskningen mot ham. De fleste av anmeldelsene er blitt henlagt, begrunnet med at det ikke er rimelig grunn til å iverksette etterforskning.

Jensen ble i 2020 dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning gjennom rundt ti år til innførsel av flere tonn hasj. Den tidligere polititoppen ble funnet skyldig i over lang tid å ha hjulpet Gjermund Cappelen i hans mangeårige virksomhet med å smugle store mengder narkotika inn i landet.

Andre saker å lese

MORRIS HØNEFOSS SØKER ASSISTERENDE BUTIKKSJEF 70%

26-07-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

MORRIS HØNEFOSS SØKER ASSISTERENDE BUTIKKSJEF 70%

(Annonse) Morris er en norsk butikkjede med et stort utvalg av motevesker, kofferter, bager, sekker og tilbehør fra flere kjente merkevarer. Vår visjon er å tilby kundene kvalitetsprodukter til hyggelige...

Les mer i RingeriksAvisa

Tidligere NRK-profil Torkjell Berulfsen er død

25-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Tidligere NRK-profil Torkjell Berulfsen er død

Tidligere NRK-profil Torkjell Berulfsen er død, opplyser familien til NRK. Han ble 81 år gammel.

Les mer i RingeriksAvisa

Jakob Våthatt: Et tradisjonsrikt værmerke i Norge

25-07-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Jakob Våthatt: Et tradisjonsrikt værmerke i Norge

Nå peker stadig flere værmerker mot en flott periode med med sol og sommervær.

Les mer i RingeriksAvisa

Nedgang i tallet på vrakede biler

25-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Nedgang i tallet på vrakede biler

De siste fem årene har tallet på biler som vrakes, gått ned år for år. I fjor ble det vraket nær 27 prosent færre biler enn i 2018.

Les mer i RingeriksAvisa