tirsdag, 02 april 2024 07:55

Bilfører omkom – skal ha kjørt fra politiet

Skrevet av
En person mistet natt til tirsdag livet etter en utforkjøring i Lillesand. Livreddende førstehjelp ble utført, men livet sto dessverre ikke til å redde, ifølge politiet i Agder. I forkant skal vedkommende ha kjørt fra politiet. En person mistet natt til tirsdag livet etter en utforkjøring i Lillesand. Livreddende førstehjelp ble utført, men livet sto dessverre ikke til å redde, ifølge politiet i Agder. I forkant skal vedkommende ha kjørt fra politiet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Spesialenheten åpner etterforskning etter at en person mistet livet etter en utforkjøring i Lillesand. I forkant skal vedkommende ha kjørt fra politiet.

Utforkjøringen skjedde natt til tirsdag.

En person omkom på stedet. Livreddende førstehjelp ble utført, men livet sto dessverre ikke til å redde, ifølge politiet i Agder.

Politiet opplyste ved 5.45-tiden at arbeidet med å varsle pårørende var startet.

Utforkjøringen skjedde etter at politiet ved 3-tiden ønsket å stanse og kontrollere bilen etter at den hadde kjørt vinglete på E18 fra Kristiansand i retning Lillesand.

Ingen forfølgelse

Politiets operasjonsleder Knut Odde sier til NTB at bilen satte opp farten da politiet slo på blålys, og at politipatruljen etter et par minutter la seg langt bak på grunn av den høye hastigheten.

Politiet skriver på X (tidligere Twitter) bilen deretter svingte av fylkesvei 420 og ned mot Lillesand.

– Her møtte den en annen politipatrulje som kom i motsatt retning, men før denne hadde snudd, var bilen ute av syne, sier Odde. som forteller at det dermed ikke ble startet noen forfølgelse av bilen.

Kjørte av veien

Klokken 3.23 fikk politiet melding om en bil som hadde kjørt av veien ved Skuggevik i Lillesand. Dette viste seg å være samme bil som like i forkant hadde kjørt fra politiet.

Det ble først meldt at personen var oppegående da helsepersonell utførte tilsyn av vedkommende. Ikke lenge etter opplyste politiet at vedkommende omkom.

Andre saker å lese

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

Just Padel Group (JPG) har bestemt seg for å anke dommen fra Agder tingrett der den tidligere skihopperen Anders Jacobsen ble tilkjent flere millioner kroner.

Les mer i RingeriksAvisa

To Hallinger varetektsfengslet for voldtekt og filming av tenåring

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

To menn er i Buskerud tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, siktet for å ha voldtatt og filmet en tenåring.

Les mer i RingeriksAvisa

Voldshendelse på Solli plass: Mann alvorlig skadet

18-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann fikk hodeskader da han ble slått ned på Solli plass i Oslo natt til torsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

På vei ut av døren som helseminister, fastslår Ingvild Kjerkol (Ap) at fastlegeordningen er på bedringens vei. I fjor kom det 237 nye fastleger.

Les mer i RingeriksAvisa