torsdag, 12 september 2024 08:13

Bålforbudet snart over for i år

Skrevet av
Til uken er det igjen lov med bålkos på tur, som her ved et delvis tåkelagt vann. Norsk Friluftsliv ber folk vise bålvett og forsikre seg at det er trygt å tenne bål. Til uken er det igjen lov med bålkos på tur, som her ved et delvis tåkelagt vann. Norsk Friluftsliv ber folk vise bålvett og forsikre seg at det er trygt å tenne bål. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Det generelle bålforbudet i Norge oppheves mandag 16. september. – Nyt høsten og husk bålvett, oppfordrer Norsk Friluftsliv.

På grunn av skogbrannfare er det generelt bålforbud i Norge fra 15. april til 15. september.

Fra mandag av er det dermed tillatt å tenne bål i skog og mark igjen.

– Bålet er for mange en viktig del av turopplevelsen, særlig nå når høstmørket senker seg og kveldene blir kjøligere. Bålet gir både varme og hygge og er for mange et samlingspunkt i naturen, sier generalsekretær Bente Lier i Norsk Friluftsliv i en pressemelding.

– Retten til å tenne bål i skog og mark er en viktig del av allemannsretten, men forsikre deg alltid om det er trygt å tenne bål der du er, legger hun til.

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa