mandag, 30 september 2024 20:05

Eldre kvinne svindlet for over 100.000 kroner av falskt politi

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

En eldre kvinne har fått sin bankkonto tømt for mer enn 100.000 kroner av svindlere som utgir seg for å være politifolk i Oslo-området.

Hennes sak er en av to meldinger politiet har mottatt om slik svindel mandag ettermiddag, skriver operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt.

Kvinnene er blitt oppringt av personer som utgir seg for å være politiet, deretter banken. Svindlerne får kvinnene til å tro at de er blitt svindlet, og at politiet skal komme hjem til dem. Deretter har folk som utgir seg for å være politi, kommet hjem til dem og tatt bankkortene deres for å «løse problemet».

– Svindlerne har ringt fra et telefonnummer som de har manipulert, slik at politiet ikke foreløpig vet hvem som står bak. Dette telefonnummeret er kjent av politiet for mange lignende forhold den siste måneden, skriver Hekkelstrand.

Operasjonslederen minner om at politiet og banken aldri reiser hjem til folk for å ta bankkort, koder eller andre personlige opplysninger.

– Hvis du opplever at «politiet» eller «banken» ikke lar deg legge på samtalen, eller sjekke med den ekte banken, så er dette svindel.

NTB

Andre saker å lese

Polaris Media blir største eier i Hallingdølen

05-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Polaris Media kjøper 55 prosent av aksjene i avisen Hallingdølen. Dagens eiere vil ha de resterende aksjene.

Les mer i RingeriksAvisa

Trafikkulykke på E16 nord for Hallingby

05-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

I går kveld rykket nødetatene ut til en trafikkulykke på E16, ca. 10 km nord for Hallingby.

Les mer i RingeriksAvisa

Poteparken er åpen for alle hunder!

04-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Poteparken er åpen for alle hunder!

Dyrebeskyttelsen Ringerike har nå åpnet Poteparken, et stort inngjerdet område der hunder kan løpe fritt og trygt. Her får de hundene som er i fosterhjem mye frihet og mosjon, men...

Les mer i RingeriksAvisa

Butikktyv tatt

04-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Vektere tok torsdag kveld en mann i 30-årene som hadde stjålet elektronikk i en butikk. Butikken fikk varene tilbake og vurderer anmeldelse.

Les mer i RingeriksAvisa