annonse1

annonse2

annonse3

annonse4

torsdag, 09 juni 2016 08:47

10 franske reisemål for deg som ikke liker fotball

Skrevet av myNewsDesk
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Landes Landes

Det er ikke uten grunn at Frankrike er verdens mest besøkte turistland. I sommer står i tillegg en stor happening på programmet, da landet skal være vertskap for EM i fotball. Det finnes dog noen der ute som heller ville kuttet av seg høyrearmen enn å være omgitt av skrålende fotballfans på ferie. Fortvil ikke, du kan fortsatt reise til Frankrike. Nå har nettreisebyrået Expedia.no gått sammen med lokale franske livsstilsbloggere for å gi deg tips til alternative franske reisemål, om du ønsker å oppleve la vie Francaise og samtidig holde deg langt borte fra fotballgalskapen.

Selv om ikke Norge skal delta i fotball-EM i Frankrike, er det fortsatt mange nordmenn som flokker til landet. Ifølge tall fra Expedia.no har norske hotellbestillinger tredoblet seg i vertsbyen Bordeaux under EM sammenlignet med samme periode i fjor, og bestillingene har også økt for vertsbyene Paris og Nice. Men også hotellbestillinger i Den franske riviera har firedoblet seg siden i fjor sommer, noe som vitner om at ikke alle reiser til ferielandet for fotballen sin del.

For de som helst vil unngå kaoset i de ti vertsbyene, har du sjansen til å oppleve alt fra lange sandstrender langs kysten av Mimizan til varme kilder og pittoreske landsbyer i Auvergne. Frankrike har noe for alle.


Topp ti reisetips for å unngå fotballfeberen i Frankrike i sommer:

Auvergne

Auvergne er regionen i Frankrike som har alt du trenger for å glemme hordene av mennesker som strømmer til fotballstadioner i de største byene. Regionen byr på blant annet livlige vulkaner, pittoreske landsbyer, noen av Europas best bevarte naturområder og ikke mindre enn 109 varme kilder!

Normandie

Normandie er stedet å dra til om du ønsker litt fred og ro, langt borte fra høylytte fotballfans. Fra Cherbourghalvøya til flotte åssider i Calvados byr regionen på storslått natur i en fredelig feriesetting. Alt dette i deilig, frisk luft!

Bretagne

Fra Finistère til festningsbyen Saint-Malo; Bretagne er regionen hvor fotballsang fra stadion erstattes av lyden av bølgeskvulp. Etter en deilig lokal spesialitet, galette au beurre sale, kan du nyte en bit av den bretagnske gjestfriheten, som byr på like god stemning som atmosfæren i de franske EM-vertsbyene.

Hautes-Pyrénées

Med en flod av naturperler og historiske skatter, er departementet Hautes-Pyrénées mye mindre stressende enn byer fylt til randen av ivrige fotballfans. Og hvem sa at en fjellferie ikke kan by på bading? Innsjøer, fosser og spa-senter lar deg tilfredsstille trangen til å kjøle deg ned i den kokende sommervarmen.

Six-Fours-les-Plages

Hvis sommerferie er synonymt med Middelhavsferie for deg, er Six-Fours-les-Plages midt i blinken. Med gylne sandstrender, skjulte viker, kyststier, en småbåthavn og provençalsk atmosfære, har området alt du trenger for å nyte en solrik kystferie, lang bort fra fotballarenaene i Nice og Marseille.

Mimizan-Plage

Med beliggenhet på nordkysten av departementet Landes, tilbyr Mimizan noe for enhver smak av både aktiviteter og avslapping. Langs den milelange strekningen med fine sandstrender finner du både sykkelveier, innsjøer og furuskog. Brettpadling, surfing og annen lek på stranden er favoritter blant turister som legger ferien hit.

Poitiers

En sjarmerende gamleby med en fascinerende historie, livlig atmosfære og fornøyelsesparken Futuroscope, hvor sistnevnte er verdt turen i seg selv. Poitiers er et ypperlig reisemål for en langhelg, og er ideelt for de som elsker sightseeing, langt borte fra fotballfeberen i juli.

Angers og Loiredalen

Tar du turen innom Loiredalen kan vi garantere at du vil føle deg en smule herskapelig. Turstier, kulinariske oppdagelser og UNESCO-vernede slott er gode grunner til å besøke Angers og Loiredalen, som ligger over 300 kilometer fra den nærmeste EM-stadion.

Annecy

En by kjent for sin kunst og historie blant de nysgjerrige, for sitt fjellvann blant utendørsentusiastene og for sport blant de mer eventyrlystne. Med kallenavnet «Alpenes Venezia» vil Annecy bokstavelig talt hjelpe deg å heve deg over sommerens fotballgalskap.

Bayonne

Hovedstaden i Fransk Baskerland er dekorert med rød og hvit maling i skjønn harmoni og er omgitt av solide festningsverk, som gjør Bayonne til en av de flotteste byene sørvest i Frankrike. Med en unektelig sjarmerende gamleby er Bayonne vel verdt et besøk for de som ønsker å slå ut håret, men vil holde seg unna EM-feberen.

(Denne artikkelen er skrevet av mynewsdesk for Expedia)