lørdag, 12 oktober 2019 09:06

Utviklingsministeren lanserte strategi mot skadelige skikker

Skrevet av
Regjeringen lanserte fredag en ny strategi mot skadelige skikker på FNs internasjonale jentedag. Regjeringen lanserte fredag en ny strategi mot skadelige skikker på FNs internasjonale jentedag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Regjeringen lanserte fredag en ny strategi mot skadelige skikker på FNs internasjonale jentedag.

– Vi kan ikke akseptere at nesten 33.000 jenter giftes bort hver dag, at jenter utsettes for kjønnslemlestelse og at preferanse for sønner fører til drap av jenter, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF).

Statsråden poengterer at skadelige skikker er brudd på menneskerettigheter som rammer jenter hardest. Skikkene skader jenters og kvinners helse, kan frata dem muligheten til utdanning og gjør det vanskeligere å delta i samfunns- og arbeidslivet.

– Gjennom bærekraftmålene har vi forpliktet oss til å avskaffe skadelige skikker innen 2030. For å nå dette målet må innsatsen akselereres, sier Ulstein.

Han legger til at likestilling mellom kvinner og menn, jenter og gutter er nøkkelen til endringer.

Sivilt samfunn og religiøse ledere vil være viktige partnere i dette arbeidet, spesielt for holdningsendringer i lokalsamfunnene.

– FN har vist gode resultater i sine program mot kjønnslemlestelse og vi fortsetter vår støtte til dem. Strategien legger også føringer om at den norske pådriverrollen skal forsterkes i internasjonale fora, sier utviklingsministeren.

Andre saker å lese

Hærverk på jødisk gravlund i Trondheim

17-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

I løpet av helgen ble flere graver vandalisert på den jødiske gravlunden i Trondheim. Flere davidsstjerner ble knust.

Les mer i RingeriksAvisa

Mann kastet ut fra KUBEN

17-04-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Tirsdag ettermiddag måtte politiet bortvise en mann fra KUBEN i Hønefoss. Mannen, som var i 60-årene,drakk øl og var ufin mot andre. Han ble botvist fra Hønefoss sentrum til kl...

Les mer i RingeriksAvisa

Märtha Louise går hardt ut mot Se og Hør

16-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Märtha Louise går hardt ut mot Se og Hør

Märtha Louise går hardt ut mot Se og Hør. – De gjentar løgner helt til alle tror på dem, skriver hun. Ukebladet avviser kritikken.

Les mer i RingeriksAvisa

TirsdagsQuiz

16-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Svarene finner du helt nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa