tirsdag, 26 november 2019 22:53

Delte seksualiserte bilder av mindreårig

Skrevet av
Delte seksualiserte bilder av mindreårig Dronefoto: Nitar AS/Frank Tverran

En mann i midten av 20-årene måtte møte i Ringerike tingrett tiltalt for å ha spredt seksualiserte bilder av ei jente i en lukket gruppe på Facebook.

Hovedforhandling ble holdt i Ringerike tingrett 01.11.2019. Tiltalte møtte og erkjente seg ikke skyldig etter tiltalebeslutningen.

Tiltalte har i retten forklart at han holdt på med fornærmede en kort periode på slutten av sommeren – høsten 2014. Det var fornærmede som tok kontakt med ham, og han visste ikke hvem hun var fra tidligere. De hadde imidlertid felles bekjente, og hadde noe av den samme vennegjengen. Bildene saken gjelder var bilder fornærmede selv hadde sendt ham via Snapchat. Tiltalte lagret disse, noe hun også var klar over. De hadde ikke snakket om videre deling.

Det er for retten dokumentert ved skjermbilder at tiltalte i chat og i samtaletråd i gruppe-chatten har delt til sammen 10 bilder. Tiltalte har i retten forklart at han den gangen ikke var klar over at slik deling av bilder var ulovlig.

Retten finner at tiltaltes alder på det aktuelle tidspunktet tilsier at tiltalte burde forstått at deling av slike seksualiserte bilder måtte anses som ulovlig og straffbart.

Dommen ble 30 dager betinget fengsel med en prøvetid på to år. Videre må han betale kr 10.000 i oppreisning til jenta. Dommen var enstemmig.