fredag, 28 august 2020 08:08

Mann døde etter isbjørnangrep på Svalbard

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Mann døde etter isbjørnangrep på Svalbard Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Sysselmannen på Svalbard opplyser at en mann er omkommet etter å ha blitt angrepet av en isbjørn på campingplassen utenfor Longyearbyen i natt.

Isbjørnen ble skutt og drept. Mannen ble angrepet ved campingplassen utenfor Longyearbyen, men det er ikke kjent om han var inne i teltet sitt eller om angrepet skjedde mens han var utendørs.

– Politiet hos Sysselmannen fikk melding klokken 3.50 om at en person på campingplassen var angrepet og skadd av en isbjørn. Bjørnen ble skutt mot av folk på stedet og gikk mot flyplassen, som ligger like i nærheten, opplyser assisterende sysselmann Sølvi Elvedahl i en pressemelding.

En politipatrulje rykket ut til stedet og sikret området. Longyearbyen sykehus ble varslet. Personen som ble angrepet av bjørnen ble bekreftet omkommet av lege fra sykehuset.

Seks andre personer som skal ha vært til stede da angrepet skjedde, er fraktet til sykehuset hvor de blir tatt hånd om av helsepersonell.

-Vi kjenner foreløpig ikke til om det er noen relasjon mellom dem som er fraktet til sykehuset og den avdøde, sier kommunikasjonsrådgiver Terje Carlsen ved Sysselmannens kontor til NTB.

Etter å ha blitt skutt mot, gikk bjørnen mot parkeringsplassen på flyplassen i Longyearbyen hvor den ble funnet død.

NTB