tirsdag, 13 juli 2021 09:37

- Ungdom: Vaksiner deg nå!

Skrevet av
- Ungdom: Vaksiner deg nå! Illustrasjonsfoto: Pixabay

Oppfordringen kommer fra kommuneoverlege Karin Møller. - I vår region har vi akkurat nå et smitteutbrudd knyttet til ungdom. Det stammer fra en fest 2.-3.juli på Gran, men har allerede spredt seg slik det nå er mer enn 25 smittede og mer enn 100 ungdom i karantene.

- Det er en påminnelse om at covid-19 virus ikke tar sommerferie – og at vaksinasjon er viktig.

I Ringerike kommune er det åpent for vaksine for alle prioriteringsgrupper til og med gruppe 10. Det inkluderer ungdom 18-24 år (inklusiv fødselsår 2003) sammen med aldersgruppen 40-44 år.

Er du utvekslingsstudent og skal studere i utlandet, kan du bli vaksinert nå. Da er det mulighet for å rekke begge doser før du reiser. Om du ikke har fått en SMS om vaksinebestilling, kan du ringe til vår kontakttelefon.

Vaksinasjon er det viktigeste tiltak for å bremse pandemien. Jo flere som er vaksinert, desto mindre risiko er det for store utbrudd og utbredt smitte i samfunnet.

For hver enkel betyr det økt adgang til aktivitet, reise og redusert risiko for å havne i karantene og isolasjon som følge av smitte.


Bestille time – og gjør det denne uken.

I Ringerike kommune kan du bestille time på ReMin via link, som du har fått på SMS eller ved å ringe til koronavaksine telefonen på nummer: 940 40 707.