fredag, 05 november 2021 18:55

Junior-VM i langrenn på Lygna

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Therese Johaug og resten av norgeseliten gikk renn på Lygna i januar. Til vinteren blir skisenteret vertskap for junior-VM. Therese Johaug og resten av norgeseliten gikk renn på Lygna i januar. Til vinteren blir skisenteret vertskap for junior-VM. Foto: Terje Pedersen / NTB

Lygna i Gran kommune blir vertskap for junior-VM i langrenn kommende sesong. Mesterskapet arrangeres siste uken i februar.

Det opplyser Norges Skiforbund på sitt nettsted. Beslutningen om arrangørsted ble tatt på et styremøte i Det internasjonale skiforbundet (FIS) fredag ettermiddag.

– Det var to gode kandidater i Toblach og Lygna som begge er meget erfarne arrangører. Avtalen med NRK om å produsere mesterskapet var det som avgjorde at det ble Lygna og Norge som fikk det. Jeg vil takke alle som på kort tid har jobbet fram denne søknaden, og til Lygna som nok en gang på strak arm tar på seg stort arrangement, sier skipresident Erik Røste.

Lygna skisenter ligger i Gran kommune i Innlandet. Stedet var NM-arrangør i 2015 og 2017 og har ofte arrangert norgescuprenn.

– Det er en ære å bli spurt av Norges Skiforbund om å være norsk søkekandidat til et slikt mesterskap, og så gir FIS tilliten til oss på dagens styremøte. Det er vi dypt takknemlige for. Junior-VM blir et nytt høydepunkt for oss i Innlandet og for hele Hadeland-regionen, sier Terje Nilsen hos Lygna Skisenter.

Forrige gang Norge arrangerte junior-VM i langrenn var i Stryn i 2004.

NTB

Andre saker å lese

Norsk kommune vurderer å tilby strøm til 50 øre

10-08-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Norsk kommune vurderer å tilby strøm til 50 øre

Lokalpolitikerne i kraftkommunen Suldal ønsker å tilby innbyggerne sine strøm til 50 øre per kilowattime (kWh). Kommunen skal vurdere tiltaket i september.

Les mer i RingeriksAvisa

Quasar uten revisor

10-08-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Quasar uten revisor

Etter at Akonto Revisjon AS hadde en gjesteopptreden på ca ett år i Quasar Services Norway AS, står nå foretaket uten revisor.

Les mer i RingeriksAvisa

En siste hilsen

09-08-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

En siste hilsen

En siste hilsen fra en generasjon som aldri får kjøre med Ringeriksbanen. Så gjenstår det å se om nye generasjoner kan spa den opp igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Marius Naume med 5.plass i NM-runden

09-08-2022 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Marius Naume med 5.plass i NM-runden

Etter en kjøretur på 100 mil og 14 timer kom teamet til Marius hjem fra NM runden i Mo I Rana.

Les mer i RingeriksAvisa