mandag, 06 desember 2021 23:17

Regjeringen framskynder tredje dose for alle over 45

Skrevet av
Regjeringen endrer intervallet mellom dose to og oppfriskningsdosen fra seks til fem måneder for alle ned til 45 år. Regjeringen endrer intervallet mellom dose to og oppfriskningsdosen fra seks til fem måneder for alle ned til 45 år. Foto: Torstein Bøe / NTB

Regjeringen endrer intervallet mellom dose to og oppfriskningsdosen av koronavaksinen fra seks til fem måneder for alle ned til 45 år.

Det samme gjelder for voksne med alvorlige underliggende sykdommer og ansatte i helse- og omsorgstjenesten, melder regjeringen i en pressemelding.

– Vi har økende smittepress i samfunnet, og flere kan derfor bli alvorlig syke. Presset på helsetjenesten er også stort. Folkehelseinstituttet anbefaler derfor kortere intervall mellom dosene, ned mot 5 måneder, så langt det er kapasitet i kommunene. Regjeringen følger denne anbefalingen. Det vil gi den enkelt bedre beskyttelse og kunne redusere presset på helsetjenesten, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap).

Bakgrunn for anbefalingen fra Folkehelseinstituttet om kortere intervall er økt smittepress i samfunnet og dermed økt risiko for alvorlig sykdom hos flere.

For personer over 65 år er intervallet allerede fem måneder. Regjeringen understreker at nedkortingen også for de ned til 45 vil gi kommunene mulighet til å sette flere vaksinedoser raskere.

– Når vi nå endrer intervallet, får kommunene enda flere armer å sette vaksinedoser i. Noen kommuner vil da kunne tilby oppfriskningsdose til personer under 65 år før jul. Jeg håper dette vil bidra til å øke takten i vaksineringen med tredje dose, sier Kjerkol.

Andre saker å lese

To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige

04-07-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige

To 17-åringer ble drept i masseskytingen i Danmark. Også en 47 år gammel mann er drept. Politiet betegner ikke skytingen som et terrorangrep.

Les mer i RingeriksAvisa

Ni av ti har fått skatteoppgjøret sitt

04-07-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Ni av ti har fått skatteoppgjøret sitt

Nær 4,4 millioner norske lønnstakere og pensjonister har nå fått skatteoppgjøret sitt, og til sammen er det utbetalt nær 30 milliarder kroner i skatt til gode.

Les mer i RingeriksAvisa

Vikerfjell B&A AS

03-07-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nytt aksjeselskap med kapital 30.000. Daglig leder er Egil Eriksrud. Styreleder er Christoffer Frydenlund Brodahl og nestleder er Gunvor Helen Skougstad Gamkinn. Formålet er oppføring og vedlikehold av bygg, samt anleggsarbeid.

Les mer i RingeriksAvisa