mandag, 05 juni 2023 08:03

Golfthriller endte med norsk seier etter omspill

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Viktor Hovland tok sin fjerde seieren på PGA-touren med seieren i Ohio søndag. Viktor Hovland tok sin fjerde seieren på PGA-touren med seieren i Ohio søndag. Foto: Darron Cummings / AP / NTB

Golfesset Viktor Hovland tok sin fjerde seier på PGA-touren etter å ha vunnet Memorial i Ohio. Seieren kom etter omspill mot Denny McCarthy.

Begge to endte på sju slag under par etter 72 spilte hull, og det hele måtte avgjøres i omspill. På det 18. hullet klarte Hovland par, mens McCarthy røk på en bogey.

– Det er helt utrolig. Det har ikke sunket helt inn ennå, sa Hovland til Discovery. Førstepremien er på ca 40 millioner norske kroner.

– Jeg har spilt bra denne uken. Jeg har forsøk å spille mitt eget spill. Det gjaldt å få spenningen ut av kroppen og spille smart. Det føltes bedre nå etter å ha vært nære de siste turneringene, sa nordmannen i seiersintervjuet med arrangørene.

Nordmannen fikk også lykkønskninger av golflegenden Jack Nicklaus etter at seieren var et faktum.

– Det var litt uvirkelig. Å spille på Jacks bane og vinne hans turnering, er stort, sa han.

Ga grunnlaget

Hovland la grunnlaget for seieren da han fikk to strake birdier på hull ti som sendte ham inn i tetkampen igjen. Med nye birdier på det 15.- og 17. hullet fikk han også lagt press på ledende McCarthy foran det siste hullet. Hovland avsluttet med par, mens McCarthy måtte tåle rundens første bogey.

Hovland startet sin runde med de to første hullene på par. Han fikk birdie på det tredje hullet, og det førte ham à jour med de to spillerne i ledelsen på seks slag under par.

Etter fire strake hull på par kom dagens første bogey på det åttende hullet. Han var dermed tilbake på par for runden og minus fem slag totalt. På det niende hullet ble det en ny bogey for den unge nordmannen. Det så dermed veldig langt opp for mannen fra Ekeberg.

Må bli med toget

– Nå må han bli med toget ellers vil han bli stående igjen på perrongen, sa Discoverys golfekspert Marius Thorp.

Hovland fulgte Thorps anbefaling. Han slo til med rundens annen birdie på det tiende hullet og fulgte opp med en ny birdie på det ellevte par fem-hullet.

– Det så ut om luften gikk ut av ballongen etter det åttende hullet, men jeg klarte å skjerpe meg og kom tilbake, sa 25-åringen.

På det 12. hullet klønet han det til. Han lå på tjukkgresset like utenfor greenen. Han skulle bare chippe ballen inn til hullet, men misset og ballen gikk under en halvmeter unna og lå fortsatt i gresset. Med sitt tredje slag la han ballen nesten i hullet, men en bogey ble et faktum på det korte par-tre-hullet.

Han tok seg opp til minus seks slag etter birdie på hull 15. Som den enste klarte han også birdie på hull 17 og satte press på McCarthy med sin runde på 70 slag og sju slag under par totalt.

Sist redigert mandag, 05 juni 2023 08:09
NTB

Andre saker å lese

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

Just Padel Group (JPG) har bestemt seg for å anke dommen fra Agder tingrett der den tidligere skihopperen Anders Jacobsen ble tilkjent flere millioner kroner.

Les mer i RingeriksAvisa

To Hallinger varetektsfengslet for voldtekt og filming av tenåring

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

To menn er i Buskerud tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, siktet for å ha voldtatt og filmet en tenåring.

Les mer i RingeriksAvisa

Voldshendelse på Solli plass: Mann alvorlig skadet

18-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann fikk hodeskader da han ble slått ned på Solli plass i Oslo natt til torsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

På vei ut av døren som helseminister, fastslår Ingvild Kjerkol (Ap) at fastlegeordningen er på bedringens vei. I fjor kom det 237 nye fastleger.

Les mer i RingeriksAvisa