onsdag, 13 september 2023 15:03

Klart for prinsessebryllup: – Glade for å kunne feire kjærligheten

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett planlegger bryllup på Hotell Union i Geiranger 31. august neste år. De har sendt ut dette bildet i forbindelse med bryllupsplanleggingen. Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett planlegger bryllup på Hotell Union i Geiranger 31. august neste år. De har sendt ut dette bildet i forbindelse med bryllupsplanleggingen. Foto: Sara Abraham, pmlkulturformidling / NTB

Durek Verrett blir del av kongefamilien når han og prinsesse Märtha Louise gifter seg på Hotell Union i Geiranger 31. august 2024.

Dato og sted for bryllupet ble kjent onsdag formiddag.

– Vi er utrolig glade for å kunne feire kjærligheten vår i Geirangers vakre omgivelser. Det betyr mye for oss å samle våre nærmeste på et sted som er så rikt på historie og spektakulær natur. Geiranger er det perfekte sted for å omfavne vår kjærlighet, sier paret i en felles uttalelse.

I en pressemelding om bryllupet skryter de to av naturen i Geiranger.

– Geiranger er kjent for sin spektakulære fjord og sine dramatiske fjell. Geirangerfjorden står på Unescos verdensarvliste og representerer Norges rike kultur og naturskjønnhet.

De skriver videre at de på nåværende tidspunkt ikke vil gi ytterligere detaljer.

Kongeparet: – Gleder oss

Kong Harald og dronning Sonja gratulerer prinsessen og hennes forlovede med det kommende bryllupet.

– Vi er glade for å få Durek Verrett inn i familien, og vi ser fram til å feire den store dagen sammen med dem. Vi ønsker Märtha og Durek alt det beste, sier de i en kunngjøring.

Også kronprinsparet gleder seg.

– Vi gratulerer prinsesse Märtha og Durek Verrett med bryllup i august neste år. Vi er glade på deres vegne og gleder oss til å feire sammen med dem i Geiranger. Vi ønsker Märtha, Durek og jentene alt godt for framtiden.

Nytt bilde

Paret har sendt ut et nytt bilde i forbindelse med offentliggjøringen av planene. På bildet er Märtha Louise ikledd en hvit kjole og Verrett har på seg en rosa dressjakke og et gullsmykke rundt halsen.

Prinsessen har også på seg forlovelsesringen, som blant annet består av en grønn smaragd.

Durek Verrett har fortalt til People Magazine at tre diamanter som rammer inn smaragden, skal representere Märthas døtre, Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah Behn.

Forlovelse

Forholdet mellom prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett ble først kjent i 2019, og i juni i fjor forlovet de seg.

Etter tre år med tidvis avstandsforhold mellom Norge og Los Angeles, sa paret at de er klar til å ta forholdet et steg videre.

– Kjærlighet dømmer ikke hvor man kommer fra eller hvem man er som mennesker. Kjærlighet skaper bro mellom mennesker, kulturer og religioner. Og vi er glad for å ha funnet hverandre, på tvers av kontinenter, etnisitet og sosial bakgrunn, skrev paret i en pressemelding.

Datoen for bryllupet har ikke vært kjent før nå.

Kritikk

Det har tidvis stormet rundt paret, blant annet da de sammen dro ut på foredragsturneen «The Princess and the Shaman» i 2019.

Märtha Louise fikk kritikk for å blande sammen kommersielle interesser og prinsessetittelen. Verrett har også fått kritikk for sin rolle som sjaman og uttalelser han har kommet med.

I november i fjor ble det kjent at Märtha Louise beholder prinsessetittelen, men avslutter sine offisielle oppgaver for kongehuset.

Blir del av kongefamilien

Etter bryllupet vil Verrett være en del av kongefamilien.

– På samme måte som Erling Lorentzen, Johan Martin Ferner og Ari Behn vil Durek Verrett bli en del av kongefamilien når de gifter seg, men han vil i tråd med tradisjonen ikke ha noen tittel eller representere kongehuset. Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett vil være til stede ved familierelaterte anledninger, som for eksempel fødselsdagsfeiringer – eller enkelte store idrettsarrangementer der det er tradisjon for at kongefamilien deltar sammen, opplyste slottet i november i fjor.

Prinsesse Märtha Louise er nummer fire i arverekken til tronen, noe som betyr at hun etter loven måtte ha tillatelse fra kongen til å gifte seg.

Andre saker å lese

Jakob Våthatt: Et tradisjonsrikt værmerke i Norge

25-07-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Jakob Våthatt: Et tradisjonsrikt værmerke i Norge

Nå peker stadig flere værmerker mot en flott periode med med sol og sommervær.

Les mer i RingeriksAvisa

Nedgang i tallet på vrakede biler

25-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Nedgang i tallet på vrakede biler

De siste fem årene har tallet på biler som vrakes, gått ned år for år. I fjor ble det vraket nær 27 prosent færre biler enn i 2018.

Les mer i RingeriksAvisa

TorsdagsQuiz

25-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens spørsmål. Svaren finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Bil påkjørt av tog i Sarpsborg

24-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bil påkjørt av tog i Sarpsborg

En bil er påkjørt av et tog i Sarpsborg, opplyser politiet. Nødetatene er på vei.

Les mer i RingeriksAvisa