fredag, 21 februar 2020 14:15

Fastlege skrev ut medisiner til seg selv – ga dem videre til slektninger

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
En fastlege mister retten til å forskrive vanedannende medisiner etter å ha skrevet ut blant annet Paralgin forte til seg selv for å gi til slektninger. En fastlege mister retten til å forskrive vanedannende medisiner etter å ha skrevet ut blant annet Paralgin forte til seg selv for å gi til slektninger. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

En fastlege har delvis mistet retten til å forskrive medisiner. Personen skrev ut vanedannende legemidler til seg selv for deretter å gi de til slektninger.

Legen skrev ut høye doser av blant annet Paralgin forte og sovetabletter til seg selv i den hensikt å gi dem videre til slektninger, ifølge Statens helsetilsyn.

Vedkommende mister derfor retten til å skrive ut medisiner som er vanedannende.

Fastlegen har tidligere fått en advarsel for å ha forskrevet vanedannende legemidler til seg selv i den hensikt å levere dem til pårørende i et annet land.

Likevel fortsatte legen praksisen. Vedkommende følte seg forpliktet til å bistå pårørende med legemidler, ifølge helsetilsynet.

– Vi kunne derfor ikke utelukke at han i fremtiden ville rekvirere vanedannende legemidler til seg selv for å videreformidle til den pårørende, slår tilsynet fast.

NTB