søndag, 11 oktober 2020 09:52

Elbil tok fyr under lading

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

En splitter ny elbil av merket Polestar tok fyr da den sto til lading utenfor et bolighus på Lilleaker i Oslo lørdag kveld.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 20.36.

– Det sto flammer ut av panseret, og man kunne se røykutviklingen i området, sier operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt til NTB.

Ingen kom til skade, og bilen ble ikke utbrent. Bilen sto ute, fem meter fra boligen. Bileier fortalte til politiet at han hadde hentet bilen for bare fire dager siden.

– Det er jo litt spesielt når en bil som er fire dager gammel, begynner å brenne, sier Kråkenes.

Ukjent brannårsak

Oslo brann- og redningsetat opplyste senere lørdag kveld til NTB at røykutviklingen ga seg da bileieren tok ut ladekabelen fra bilen.

Ifølge politiet i Oslo var det en Polestar 2 som brant. Brannårsaken er ikke avklart.

Polestar eies av kinesiske Geely og Volvo Cars, som også eies av Geely. Polestar 2-modellen produseres i Kina.

Polestar bestrider brann

Polestar bestrider i en pressemelding at det skal ha vært snakk om en brann, til tross for at politiet sa at det sto flammer ut av panseret.

Selskapet sendte et team fra Sverige umiddelbart etter hendelsen. De mener at det var fordampet kjølevæske som førte til det som opplevdes som røyk, og selskapet utelukker at feilen var knyttet til hovedbatteriet.

– Teamet undersøker nå både årsaken til kjølevæskelekkasjen og hva som førte til fordampingen, skriver selskapet i pressemeldingen.

Lignende episoder har ikke oppstått i noen andre markeder som de opererer i, ifølge selskapet.

Sist redigert mandag, 12 oktober 2020 09:07
NTB