fredag, 16 oktober 2020 09:02

WHO-studie: Remdesivir er ineffektivt i behandling av covid-19

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Legemiddelet Remdesivir har liten til ingen effekt i behandling av covid-19, kommer det fram i en ny studie fra Verdens helseorganisasjon WHO, ifølge Financial Times. Legemiddelet Remdesivir har liten til ingen effekt i behandling av covid-19, kommer det fram i en ny studie fra Verdens helseorganisasjon WHO, ifølge Financial Times. Foto: Zsolt Czegledi / MTI via AP / NTB

Remdesivir påvirker ikke i betydelig grad dødeligheten til covid-19-pasienter, heter det i en ny studie fra Verdens helseorganisasjon, ifølge Financial Times.

Legemiddelet er blitt brukt i behandling av pasienter med covid-19, men altså til liten nytte, ifølge WHO-studien, som avisa har fått tilgang til.

Funnet kommer fra den ventede «Solidarity»-studien, der WHO har undersøkt virkningen av Remdesivir og tre andre potensielle medisiner mot covid-19, blant dem hydroksyklorokin, hos 11.266 sykehusinnlagte pasienter.

Ingen av de fire behandlingene påvirket dødeligheten i særlig grad, og sørget heller ikke for at færre måtte bli lagt i respirator.

NTB