annonse1

annonse2

annonse3

annonse4

onsdag, 20 desember 2017 10:05

Norge er lanseringsland for nytt bilmerke

Skrevet av Morten Abrahamsen / NTB
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
FØRSTE: Polestar 1 blir en kraftig hybridbil med lang elektrisk rekkevidde. FØRSTE: Polestar 1 blir en kraftig hybridbil med lang elektrisk rekkevidde. FOTO: Produsenten

Polestar skal lage premiumbiler med elektrisk drivlinje, og norske kunder er blant de første som kan kjøpe dem.

Tidligere i høst lanserte Volvo et nytt bilmerke, Polestar. Volvo kaller Polestar «et elektrisk høyytelsesmerke». Første modell ut er Polestar 1, og produsenten har nå avslørt hvilke markeder som skal få tilgang først. Det blir USA, Kina, Tyskland, Sverige, Nederland og Norge.

Disse landene skal få noe som kalles Polestar Space, et sted der kundene skal kunne se hva merket kan tilby. Det er riktignok ikke snakk om tradisjonelle bilbutikker. Det blir nemlig ikke mulig å kjøpe bilene i tradisjonell forstand, de kan derimot disponeres gjennom abonnementssystemer uten depositum, med månedlige innbetalinger som skal inkludere en rekke servicefunksjoner.

Administrerende direktør i Volvo Norge, Øystein Herland, sier det foreløpig ikke er klart hvordan det vil bli i Norge. Han kaller det «work in progress».

– Som vi vil kommunisere etter hvert som bitene faller på plass, legger han til.

Snøhetta

Polestars første bil blir en coupé med en 600 hestekrefters hybridmotor, som skal ha en elektrisk rekkevidde på 15 mil. Bilen er basert på samme plattform som Volvo V90/S90.

Planen er at salgskanalene skal åpnes i midten av 2019. Samtidig skal produksjonen av den første bilen startes i et nybygd anlegg, tegnet av Snøhetta, i Chengdu, Kina.

Modellene som følger etter åpningsmodellen, skal være helelektriske. Den andre bilen fra Polestar skal, ikke overraskende, hete Polestar 2. Det blir en helelektrisk bil, som – ifølge selskapet – «tar opp konkurransen med Tesla Model 3». Bilen settes i produksjon i 2019. Her lover Polestar et betydelig høyere produksjonsvolum enn det som er planlagt for Polestar 1. Tredje modell skal bli en stor elektrisk SUV.