annonse1

annonse2

annonse3

annonse4

lørdag, 07 april 2018 18:09

Porsche feirer 70 år

Skrevet av Morten Abrahamsen / NTB
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
ÉN MILLION: I fjor rundet Porsche én million produserte av 911-modellen. Jubileumsbilen er denne i grønt. ÉN MILLION: I fjor rundet Porsche én million produserte av 911-modellen. Jubileumsbilen er denne i grønt. FOTO: Produsenten

Porsche åpner en ny utstilling som markerer at det er 70 år siden starten. 8. juni 1948 ble den aller første bilen fra produsenten godkjent, en prototype med chassisnummer 356–001.

porsche2
FØRST: Dette er den aller første Porsche-modellen som ble godkjent, for 70 år siden. FOTO: Produsenten

– Budskapet i vår utstilling er innovasjonsånd, som gjennom 70 år har gjort Porsche til en av verdens mest lønnsomme bilprodusenter. Vi skal ta med dette videre inn i framtiden, sier Achim Stejskal, sjefen for Porsche Museet.

Utstillingen består av ti forskjellige temaer som skal vise forskjellige sider av merkets historie og milepæler – fra den første bilen til neste års store nyhet, Mission E, som blir Porsches første helelektriske bil.

Blant de andre kjøretøyene på utstillingen er en 911 som ble produsert i mai i fjor, som eksemplar nummer én million av 911.

Rosa

Motorsport har hele tiden vært en sentral del av utviklingen og satsingen til Porsche, og de har viet dette god plass. Blant annet vises bilen som fikk tilnavnet «Pink-pig» grunnet et heller originalt sponsordesign. Det er en 917/20 racingbil som brukt rundt på slutten av 60-tallet og begynnelsen av 70-tallet.

Porsche Boxster trekkes fram som en modell som var med på å redde merket i en tid da selskapet hadde økonomiske problemer. Den kom på markedet i 1996.

Porsche kunne nylig melde at de i 2017 leverte 246.375 biler, det høyeste antallet i selskapets historie. Omsetningen var på 23,5 milliarder euro, tilsvarende 223 milliarder kroner.

– Med en driftsmargin på 17,6 prosent er Porsche blant de aller mest lønnsomme bilprodusentene i verden, sa Lutz Meschke, nestleder i Porsches styre, under resultatfremleggelsen.

Jubileumsutstillingen holdes i Berlin og er åpen til og med 31. mai.