annonse1

annonse2

annonse3

annonse4

onsdag, 06 mars 2019 14:37

Nye Ford Mondeo Hybrid stasjonsvogn er klar for Ringerike

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Nye Ford Mondeo Hybrid stasjonsvogn er klar for Ringerike Foto: Ford

Nye Ford Mondeo Hybrid stasjonsvogn ble vist frem på Brussel Motorshow i Belgia i januar. Om et par uker kommer den populære familiebilen til Hønefoss.

mondeo4
Foto: Ford

Den fornyede familiefavoritten, som allerede nå er klar for bestilling, har også fått et nytt og elegant eksteriør og interiør.

- Kombinasjonen av stasjonsvogn, drivstoffbesparende hybridteknologi, 187 HK og automatgir gjør denne nye utgaven - av en av våre mest populære modeller gjennom tidene - til et perfekt valg for mange norske kunder. Dette er en vinnerkombinasjon vi har stor tro på, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Nye Ford Mondeo Hybrid stasjonsvogn i den godt utstyrte versjonen Titanium får du fra 447.000 kroner hos Ford-forhandleren i Hønefoss, AutoVision AS.

Nye Mondeo Hybrid kombinerer en spesialutviklet 2.0-liters bensinmotor med en elektrisk motor som drives av et litium-ion-batteri. Tilsammen yter disse 187 HK. Det resirkulerbare litium-ion batteriet på 1,4 kWh er plassert under det flate gulvet i bagasjerommet og blir blant annet ladet opp ved hjelp av bilens bremseenergi. Systemet fanger opptil 90 % av denne energien. Bilen er også utstyrt med en optimalisert eCVT automatgirkasse som ytterligere reduserer drivstofforbruket.

Drivstoffeffektiv, praktisk og komfortabel

Tilsammen gir dette et forventet CO2-utslipp på 101 g/km og et gjennomsnittlig drivstofforbruk på 0,44 l/mil for Mondeo Hybrid Titanium stasjonsvogn.

Andre teknologier som hjelper sjåføren til å redusere drivstofforbruket uten at det går på bekostning av komforten er:

  • Fords smarte kjørecomputer som overvåker drivstoff- og energibruk med funksjoner som blant annet oppmuntrer til mer gradvis bremsing for å sende mest mulig energi tilbake til batteriet.
  • Både styringen, klimaanlegget, motornedkjølingen og flere andre systemer er drevet av elektrisitet. Dette reduserer belastningen på motoren betraktelig.
  • Et spesialutviklet system bruker varmen fra eksosen og bidrar til at kupeen blir raskere varm.

Nye Mondeo Hybrid stasjonsvogn har 403 liter bagasjeplass under bagasjeromstrekket. Slås baksetene ned er det plass til hele 1508 liter med bagasje på det flate gulvet. Det er også ekstra plass under gulvet.

Nye Mondeo Hybrid stasjonsvogn er i tillegg til Titanium tilgjengelig i en eksklusiv og svært godt utstyrt Vignale-versjon.

Ny dieselmotor, nytt automatgir og firehjulstrekk

Fords avanserte 2-liters EcoBlue 190 HK dieselmotor blir også for første gang tatt i bruk i Mondeo. Motoren kjennetegnes ved at den leverer kjøreegenskaper tilsvarende en større motor, men har samtidig drivstoffeffektiviteten og CO2-utslippet til en mindre. Den oppfyller også de strenge Euro 6d utslippskravene.

Mondeo er tilgjengelig med dette motoralternativet i kombinasjon med Fords nye 8-trinns automatgirkasse og firehjulstrekk. Her kan du velge mellom den sportslige ST-Line eller den mer luksuriøse Vignale-varianten.

Fornyet både innvendig og utvendig

Det er gjort en rekke endringer på interiøret og eksteriøret i Mondeo. Samlet forsterker disse endringene bilens premiumfølelse, og tydeliggjør de visuelle forskjellene på Mondeo-variantene Titanium, ST-Line og Vignale.

Det nye frontdesignet består av en endret grill med unike detaljer for hver av de tre variantene. Frontstøtfangeren har blitt endret og fått en ny og mer sportslig fremtoning, i tillegg til nye tåkelys og LED-kjørelys. Bak har bilen fått nye C-formede baklys

Helt nye og tøffe eksteriørfarger, som virkelig står ut i mengden, blir også tilgjengelige på nye Mondeo. De inkluderer den Vignale-eksklusive fargen Blue Panther og Urban Teal, som kan fås på alle de nye Mondeo-variantene.

Praktisk med mer premiumfølelse

mondeo3
Foto: Ford

I kupeen har også Mondeo blitt oppgradert. Setestoffene er nye, det samme er dørhåndtak og flere unike detaljer for de tre forskjellige variantene, Titanium, ST-Line og Vignale. Hele kupeen har fått en kvalitetsheving som gir enda mer premiumfølelse enn tidligere.

Det roterende girskifthjulet som styrer den 8-trinns automatgirkassen på dieselvariantene, frigjør plass i midtkonsollen. Her er en USB-port plassert for hendig lading av mobiltelefoner og annet bærbart utstyr.

Mondeo kommer også nå med en forbedret adaptiv cruisekontroll-teknologi som nå også inkluderer køassistent. Med den nye køassistenten kan bilen automatisk bremse ned til full stopp, for eksempel ved køkjøring, og deretter selv starte opp igjen i løpet av tre sekunder. Står trafikken lengre enn tre sekunder kan sjåføren enkelt starte å kjøre ved å trykke på en knapp på rattet eller forsiktig trykke på gasspedalen. Denne teknologien blir tilgjengelig på Ford Mondeo stasjonsvogn med den nye 2-liters EcoBlue motoren med automatgir.

mondeo2
Foto: Ford

green points

Sist redigert onsdag, 13 mars 2019 15:07
Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent