annonse1

annonse2

annonse3

annonse4

torsdag, 26 september 2019 07:33

Verdens første ladbare hybrid 1-tonn varebil klar for Ringerike

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Nå er snart en av årets virkelig store nyttekjøretøynyheter, nye Ford Transit Custom ladbar hybrid, klar for Ringerike. Denne uken fikk medier for første gang prøvekjøre nyheten i Sverige.

I løpet av desember i år ankommer de første bilene, av det som er den første ladbare hybriden i 1-tonns varebilsegmentet.

- Dette er en perfekt arbeidsbil for kunder som ønsker å ha muligheten til å kjøre helelektrisk og samtidig ha den totale rekkevidden og lastekapasiteten som de beste varebilene i klassen, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Den helelektriske rekkevidden i henhold til den nye og strengere WLTP-standarden er opptil 43 km ved kombinert kjøring (48 km ved bykjøring). Transit Custom ladbar hybrid er en forhjulsdreven bil som drives helelektrisk av en 92,9 kW elektrisk motor og en 13,6 kWh lithium-ion batteripakke.

Fords prisvinnende 1.0-liters EcoBoost bensinmotor fungerer utelukkende som en rekkeviddeforlenger, som lader batteriet på de turene der lading fra strømnettet og regenerering av bremseenergi ikke gir tilstrekkelig rekkevidde.

Oppgitt forbruk på nye Transit Custom ladbar hybrid er 0,27 l/mil (60 gr. CO2/km).

Batteripakken kommer også med en omfattende standardgaranti som varer i 8 år/160 000 km.

Svært god nyttelast og plass

Transit Custom ladbar hybrid har også samme nyttelast som den ikke-elektrifiserte varianten. Det betyr en netto nyttelast på 1130 kilo og et lasterom som enkelt kan håndtere standardplater på 240 x 120 cm flatt på gulvet, eller tre europaller.

Varebilen har også et stort lastevolum på hele 6 kubikkmeter utstyrt med skillevegg. Batteripakken er plassert under varerommet og opptar ikke lasteplass.

- Dette er en uslåelig kombinasjon for de mange bedrifter som ønsker å få en mer miljøvennlig bilflåte, men som fremdeles trenger nyttelast, rekkevidde og plass som i de beste 1-tonns varebilene, sier Berg.

transit custom 02

Gikk helelektrisk i 3 av 4 kilometer

I et stort testprosjekt i London som britiske myndigheter gjennomførte med blant annet 20 Transit Custom ladbare hybrider over ett år, viste det seg at hele 75% av den samlede avstanden på 240 000 km som bilene tilbakela, skjedde helelektrisk.

Nye Transit ladbar hybrid kommer som standard med FordPass Connect modem. Med dette kan driftskostnadene og bruken av flere biler i en liten flåte forbedres ytterligere. Eieren kan også med sin mobil følge med på bilens ladestatus.

Senere i år lanserer Ford også den helt nye FordPass Pro-appen. Denne er spesielt utviklet for eiere av mindre bedrifter med 1 til 5 biler. Denne appen gir eierne informasjonen og verktøyene de trenger for å sikre at kjøretøyene er klare for optimal bruk til enhver tid.

Kommer med muligheten for geofencing

Muligheten for geofence blir også introdusert for den nye ladbare varebilen våren 2020. Dette tilrettelegger også for at bilen innenfor visse områder, for eksempel i bysentrum, kan kjøres på kun elektrisitet.

Geofence kan også ettermonteres for biler som blir levert før våren 2020.

transit custom 03

Fire kjøremoduser

Nye Transit Custom ladbar hybrid utstyres med fire kjøremodus som bestemmer hvordan bensinmotoren skal fungere som rekkeviddeforlenger. Med «EV Auto» blir det automatisk regnet ut når batteriet har behov for lading, med «EV Charge» lader bensinmotoren batteriet maksimalt opp. Velger du «EV Now» kjører bilen helelektrisk. «EV Later» blir brukt for å ta vare på batteriets ladenivå for å ha strøm til å kjøre elektrisk senere på turen.

Mange smarte oppbevaringsløsninger

Nye Ford Transit Custom har blitt en enda flottere bil som er mer komfortabel, praktisk og stappfull av smarte funksjoner og teknologi enn den forrige generasjonen. Med sine mange smarte oppbevaringsløsninger, som for eksempel en luke foran i lasterommet slik at du får inn ekstra lange gjenstander, og plass til A4-mapper og annet kontorutstyr i kupeen.

transit custom 04

Ny app og lading

Ford introduserer også en ny app for mobiltelefon og nettbrett. Med denne kan eiere av Fords ladbare modeller lett finne og navigere seg frem til ladestasjoner og betale for lading.

Nye Transit Custom ladbar hybrid kan lades opp på 4,3 timer ved bruk av en vanlig lader med en jordet husholdningskontakt (230 Volt / 10 Ampere). Bruker du en Type 2 AC hjemmelader / ladeboks, tar det bare 2,7 timer.

Ny 8-seters Tourneo Custom ladbar hybrid introduseres samtidig

Den nye, fleksible og luksuriøse 8-seteren, Tourneo Custom ladbar hybrid, introduseres samtidig - den er også først ute i sin klasse som ladbar hybrid. Den anvendelige og romslige bilen, som egner seg like bra for storfamilien som for næringsdrivende som jobber med persontransport, deler drivlinje med Transit Custom ladbar hybrid.

Ta kontakt med Ford-forhandleren i Hønefoss, klikk her.

green points

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent