onsdag, 16 september 2020 07:57

Nye Toyota Proace Electric er klar

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)

Prisene er klare og nå starter salget av Toyotas første batterielektriske varebil. Den vil gi næringsdrivende et miljøvennlig alternativ uten at det går på bekostning av varerom eller utstyrsnivå.

Toyota Proace Electric kommer i tre karosserilengder og to ulike batteristørrelser, med inntil 330 kilometer rekkevidde. Utstyrspakken inneholder blant annet smart inngang- og startsystem, navigasjon med veiledning til ladestolper, ryggekamera, klimaanlegg, xenon hovedlys og vareromspakke med antisklibelegg og takpanel.

- Toyota Proace Electric vil ha samme store varerom som dagens Proace med en nyttelast på ett tonn og samtidig like mye som maksimal tilhengervekt. I tillegg er bilen, som er designet og bygget som elektrisk varebil direkte fra fabrikk, svært godt utstyrt. Med dette har vi stor tro på at Proace Electric vil dekke behovet til svært mange kunder når det gjelder rekkevidde, nyttelast* og tilhengervekt*, sier ansvarlig for næringssalg/varebil Hans Petter Bakken i Toyota Norge.

Enkel og praktisk lading

Proace Electric er tilrettelagt for ulike lademuligheter: oppkobling mot hurtigladere, eller via kabel som følger bilen til ladeboks eller stikkontakt. Ladeuttakene er skjult under et deksel på forskjermen, med en statusindikator som lyser for å vise stand-by, lading, lading ferdig eller en feilvarsling.

Toyota-forhandlerne tilbyr også kundene en ladeboks inkludert hjemmemontering med en landsdekkende installasjonspartner. - Vi ønsker å gjøre det enkelt og trygt for kundene å lade hjemme, og kan tilby en svært driftssikker ladeboks med kapasitet på inntil 22 kW inkludert en omfattende installasjonspakke. Samlet pris er 19.900 kroner for ladeboks og installasjon og den kan også inngå i finansieringen vi tilbyr, sier Bakken.

Ved å benytte en 100 kW offentlig ladestasjon vil 50 kWt batteriet kunne lades til 80% på omtrent 30 minutter, og 75 kWt batteriet på 45 minutter. Bilene utstyres med en ombordlader som yter opptil 11 kW, optimalisert for å sikre riktig ladefart fra en ladeboks eller stikkontakt, og hjelper til med å bevare batteriets levetid.

- I arbeidet som er lagt ned for å forstå behovene til varebilkundene, har Toyota funnet at de gjennomsnittlig kjører 45 kilometer på en arbeidsdag, noe som betyr at de fleste Proace Electric-kundene ikke vil ha behov for å lade daglig, sier Bakken.

Batteriet, som får åtte år eller 160.000 kilometer garanti, er plassert under gulvet i varerommet, noe som innebærer at plassforholdene opprettholdes i forhold til den vanlige Proace. Samtidig senkes tyngdepunktet, noe som forbedrer kjøreegenskapene og stabiliteten. Lastevolumet strekker seg fra 4.6 m3 for kompakt, til 5.3 m3 for medium og 6.1 m3 for den lange versjonen. Plassforholdene for personbil-versjonene er også uendret.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent