mandag, 31 januar 2022 11:49

Ford Kuga er Europas mest solgte ladbare hybrid

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)

Ford Kuga ladbar hybrid ble den klart mest solgte ladbare hybriden i Europa i fjor. I Norge økte også salget av den populære ladbare hybriden kraftig i fjor.

Den solgte nesten 17 % mer enn nummer to på listen i sitt segment. Uavhengig av segment er også Kuga ladbar hybrid den mest solgte bilen med denne drivlinjen i hele Europa.

Totalt sto salget av ladbare hybrider og helelektriske biler for 19 % av alle nye biler solgt i 2021 i Europa. Mer enn halvparten av alle Kugaer som ble solgt i fjor var en ladbar hybrid eller en fullhybrid. 21,7 % av salget var av dieselbiler. *

– Det er fremdeles slik at ikke alle kunder er klare for å gå rett fra en bensin- eller dieselbil til en elbil. Med Kuga ladbar hybrid kan vi tilby en myk overgang, og salgstallene vi har sett i Europa viser med tydelighet at dette er noe mange kunder setter pris på. Ford leder an i overgangen til en elektrifisert fremtid og biler som Kuga ladbar hybrid hjelper kunder på vei mot dette målet, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Kraftig salgsøkning i Norge – en perfekt bil for mange kundegrupper

Det norske salget av Kuga ladbar hybrid økte også med hele 98 % i fjor, fra den ble lansert tidlig i 2020. I alt ble det solgt 1619 Kuga ladbar hybrid i Norge i 2021. Det gjorde også at den populære elektrifiserte SUV-en ble den mest solgte blant alle de ladbare hybridmodellene med tohjulstrekk.

– Vi er meget godt fornøyde med salget av Kuga ladbar hybrid i fjor, men mener samtidig at salgspotensialet i Norge er enda større. Dette er en modell vi vet nordmenn setter stor pris på. Med en elektrisk rekkevidde som gjør det mulig å gjøre unna det aller meste av hverdagskjøringen på ren elektrisitet, svært god plass, mange fleksible løsninger og det siste av førerassistanseteknologier, er dette en perfekt bil for mange kundegrupper, sier Ford Motor Norges administrerende direktør.

CO2-besparelser per bil tilsvarer en flyreise tur/retur London-Buenos Aires

Hver enkelt av de europeiske eierne av Kuga ladbar hybrid har ifølge beregninger fra Ford, bare i løpet av det siste året, potensielt spart CO2-utslipp tilsvarende en flyreise tur/retur London og Buenos Aires i Argentina.

Ifølge de anonymiserte kjøretøydataene har i gjennomsnitt de europeiske eiere av bilen en årlig kjørelengde på i overkant av 10 000 km. Basert på WLTP-utslippstall, vil da en Kuga ladbar hybrid slippe ut cirka 1110 kilo mindre CO2 enn en Kuga med 1,5-liters EcoBoost-bensinmotor dersom de kjører den samme distansen. Dette tilsvarer det anslåtte CO2-utslippet en slik flyreise vil medføre for en person.

Optimaliseringer har gitt enda bedre helelektrisk rekkevidde

Den helelektriske rekkevidden til Kuga ladbar hybrid, målt etter WLTP, økte også nylig markant. For 2022-modellen, som ble satt i produksjon i fjor høst, er elektrisk rekkevidde nå 64 km ved kombinert kjøring og hele 88 km ved bykjøring. Dette har blitt oppnådd gjennom optimalisering av drivverk og vektreduksjon.

Kuga-eierne: Lader ofte og mest om natten

De anonymiserte europeiske brukerdataene fra bruken av den ladbare SUV-en, er hentet inn av Ford for bedre å forstå og kunne optimalisere brukeropplevelsen til kundene. Disse dataene viser:

  • Kunder lader sin Kuga ladbar hybrid regelmessig: For hver 100. dag bilen ble kjørt, ble det i gjennomsnitt ladet 71 ganger. Den gjenværende kapasiteten på batteriet når bilen ble satt til lading var 30 %. Det kan tyde på at kunder sjelden kjører bilen sin til batteriet er tomt, men topplader for å gjøre den helelektriske rekkevidden lengst mulig.
  • Mange lader bilen på natten: Av de 5,7 millioner ladesekvensene av Kuga ladbar hybrid som ble registret i løpet av det siste året, skjedde hele 46 % av disse gjennom natten. Ofte er strømprisene lavere på nattestid sammenlignet med midt på dagen. Det nest mest populære tidspunktet å lade på er 1- eller 2-timers korte ladeperioder på dagtid.
  • Lavest energiforbruk i segmentet

Det ble solgt 48 000 Kuga ladbar hybrid i Europa i fjor. I hele 8 av 12 måneder ble det solgt flere av denne enn den nærmeste konkurrenten i segmentet. Med et forbruk på 14,8 kWh/100 km (målt etter WLTP) har den et lavere energiforbruk enn de største konkurrentene.

Den svært romslige og fleksible Ford Kuga ladbar hybrid, som i fjor høst ble kåret til «Family Car of the Year» av den britiske storavisen Sunday Times, har en drivlinje hvor en elektrisk motor sammen med en 2.5-liters bensinmotor leverer hele 225 HK og blandet forbruk er 0,1 l/mil og CO2-utslippet er på 22 g/km. Selv når batteriet er helt utladet tilbyr Kuga ladbar hybrid bedre drivstofforbruk enn de største konkurrentene med 0,52-0,6 l/ mil.

I Hønefoss får du bilen hos din lokale Ford-forhandler Autovision

* Data fra JATO Dynamics, www.jato.com

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent