mandag, 27 januar 2020 10:02

Søke sommerjobb? Nå? I januar?

Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)

Bør jeg tenke på sommerjobb nå i januar? Ja! Selv om sommeren kanskje virker langt fram i tid, så er det allerede nå sommerjobbene blir besatt.


For enkelte av sommerjobbene har søknadsfristen allerede gått ut og noen sommerjobber går til de samme som hadde jobbene i fjor.
Det som nå er viktig er å få seg sommerjobb, kanskje ikke du får den du har mest lyst på og heller ikke innenfor yrkesvalget ditt, men du får arbeidserfaring og det vil telle senere nå du søker fast jobb.
De tradisjonelle sommerjobbene som butikk og lager er det ikke så mange av lenger, men det har kommet andre typer sommerjobber som f.eks. kundesentre som er kvelds- og døgnåpne.
Ikke vær for snever i ditt søk etter sommerjobb! Sjekk ut Oslo, Sandvika, Asker, Lier, Drammen, Nittedal og oppover mot Raufoss og Gjøvik. De fleste av oss har bil og det går ennå busser. Kanskje du har familie i nærheten og kan bo hos dem? Tenk utradisjonelt. Har du lyst til å jobbe i Dyreparken i Kristiansand og med Kaptein Sabeltann, sjekk ut hva det koster å bo på campingplass i nærheten. Det er kun du selv som stopper deg.
Fleksibilitet er et nøkkelord når du søker, sammen med at du er punktlig og pliktoppfyllende. Dette er gode kriterier for å kunne få en jobb. Du må stå inne for det du skriver i søknaden.
Du kan fint skrive i en søknad at du har vært barnevakt, sittet i elevrådet, vært håndballtrener, speiderleder osv. i tillegg til eventuelt arbeidserfaring. Husk referanser, skriv opp navn og telefonnummer. Du skal ikke bruke familiemedlemmer som referanser. Husk å snakke med referansene først.

Beste tipset jeg kan gi deg: Bruk tid på søknaden og CV. Søknad og CV er to forskjellige ting og de skal ikke være like. Tenk gjennom hva du er god på, skriv det ned i søknaden din. Søknaden skal være kort. Få noen til å lese søknaden før du sender/leverer den sammen med CV’n din.

Husk å skrive i søknaden at du kan jobbe fra dato og til dato og når du skal på ferie. Pass på at du ikke har lagt ferien din til fellesferien (juli måned)

Hvor finner du sommerjobbene?

Spør familie og venner, legg ut på sosiale medier at du søker sommerjobb. Ikke skriv jeg søker sommerjobb fordi jeg vil tjene penger. Si heller at du søker sommerjobb for å skaffe deg erfaring og nettverk. Det gir et helt annet inntrykk hos arbeidsgiveren.
Oppsøk gjerne de bedriftene du vil jobbe hos og lever søknad og CV. Sjekk de ut på Facebook og bedriftens hjemmeside, så kan du se hvem som skal ha søknaden din.
Sjekk lokalavisen og oppslag i lokalmiljøet, for eksempel oppslagstavlene i butikkene.
Søk etter «sommerjobb» «sesongjobb» eller «sommervikar» på finn.no, jobbsafari.no og nav.no. Bruk LinkedIn. Bruk gjerne bemanningsbyråer.

Plutselig er sommeren her og du har ikke fått svar på søknadene dine. Dessverre har det blitt slik at mange bedrifter ikke svarer deg. Det er trist, men hvis de får inn mange søknader, kan det bli for tidkrevende for bedriften.
Det kan være lurt av deg å gå en ny runde i slutten av mai. Det er ikke alle som legger ut stillingene de trenger folk til.
Du kan selv sette opp et oppslag om at du vil jobbe, dele ut i nabolaget at du klipper plenen, vil male, passe huset osv. Du har lov til å tjene kr 6.000, - før du må betale skatt

Lykke til!

Lest 4507 ganger Sist redigert mandag, 27 januar 2020 13:06