annonse1

annonse2

annonse3

annonse4

fredag, 02 april 2021 17:14

Fredagens viktigste koronanyheter

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Det kan bli aktuelt å tilby personer som har fått første vaksinedose med vaksinen til AstraZeneca, dose nummer to fra en annen vaksineprodusent. Fredag har antallet vaksinedoser satt i Norge nådd nesten én million. Det kan bli aktuelt å tilby personer som har fått første vaksinedose med vaksinen til AstraZeneca, dose nummer to fra en annen vaksineprodusent. Fredag har antallet vaksinedoser satt i Norge nådd nesten én million. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

Norge runder snart én million utførte koronavaksinasjoner. Dersom AstraZeneca-vaksinen ikke tas i bruk igjen, kan de som har fått første dose av denne vaksinen, få tilbud om andre dose fra en annen produsent.

De som fikk AstraZeneca-vaksinen som første vaksinedose, kan bli tilbudt en vaksine fra en annen produsent som dose to, dersom Norge ikke gjenopptar bruken med vaksinen til AstraZeneca. Det sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad til Dagbladet.

England stenger grensene for utenlandske reisende fra Filippinene, Pakistan, Kenya og Bangladesh. Årsaken er frykt for nye koronavirusvarianter.

Nesten én million koronavaksinedoser er nå satt i Norge. Det nøyaktige antallet er 982.924. Av disse har knappe 700.000 fått sin første dose, og av disse har over en kvart million også fått dose nummer to.

289 koronapasienter er innlagt på Norge sykehus på langfredag. 63 av disse får behandling i respirator.

Det er registrert 691 nye koronatilfeller det siste døgnet – 140 færre enn for en uke siden. Dermed har totalt 96.770 nordmenn nå fått påvist korona, ifølge foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

NTB